Skip to content

Document Header

Награђени Врњчани на Пролећној изложби КЛИС-а

Награђени Врњчани на Пролећној изложби КЛИС-а published on

У Ликовном салону Дома културе у Трстенику 10. априла отворена је 34. Пролећна изложба КЛИС-а (Клуб ликовних стваралаца).Prolecna izlozba Klisa

Радове је изложило 28 аутора. Радове за изложбу одабрао је трочлани жири: мр Благоје Димић, дипл. сликар графичар, Александар Чикала, независни ликовни уметник и Наталија Глођовић Стошић, дипл. академски графичар. Од три награђена рада који деле прво место две су награде припале Врњчанима, Милошу Благојевићу за слику „Воденичар“ (уље на платну) и Ђорђу Петровићу за „Портрет“, фотографију.

– Радови изложени на 34. Пролећној изложби КЛИС-а ( Клуб ликовних стваралаца) у себи носе и имају посвећеност и знање њихових аутора, те самим тим завређују пажњу, оцену и критику посматрача, јер су то ствари које ауторима дају надахнуће и подстрек за даљи рад и стваралаштво.
Теме које су овај пут задате „портрет“ и „фигура“, само су одредиле да слике и остала дела буду многолика, понајпре слике раскошних палета, а рељефи, цртежи и фотографије буде пажњу, док су поједина дела вредна награде и похвале. Аутори су кроз свој рад отишли у друге димензије, те тако комуницирају са осталим светом и међусобно. Кроз лирске доживљаје исказују индивидуалну ноту и уметност живог света као и приказ многих истина, а све у оквиру и склопу задатих тема, каже Александар Чикала, слободни ликовни уметник.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial