Skip to content

Document Header

НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ ЗА ИЗВРСНОСТ У ХОТЕЛСКОЈ ИНДУСТРИЈИ

НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ ЗА ИЗВРСНОСТ У ХОТЕЛСКОЈ ИНДУСТРИЈИ published on

ВРЊАЧКА БАЊА WELLNESS ДЕСТИНАЦИЈА 2019. 

Признање Амбасадори добре услуге установила је Редакција часописа Туристички Свет (у саставу Kомпаније ALCO Group), 2006. године, с идејом да добрим примерима из праксе охрабрује друге на раст и позитивне промене. Под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, додељује се већ више од деценије најуспешнијима у хотелској индустрији, туризму и пратећој привреди у Србији за: искорак у освајању и одбрани квалитета производа и услуга, њихово унапређење, иновативност, постављање нових стандарда и профитабилнијих концепата, као и за изузетне пословне резултате у текућој години.

Захваљујући кредибилитету редакције која га додељује, високом покровитељству, угледним члановима петочланог стручног жирија (др Олгица Миљковић – Туристичка организација Србије, Владан Вешковић – Удружење бања Србије,  др Љиљана Косар – професор београддског Универзитета, Пеђа Филиповић – Wellness академија Пеђа Филиповић и Љиљана Реброња – Редакција часописа Туристички Свет), као и репрезентативним добитницима, признање Амбасадори добре услуге постало је једно од најпрестижнијих у Србији, јединствено у региону. Овај својеврсни „Оскар хотелијерства“ за изврсност и успешност, који се додељује хотелским кућама и појединцима у више категорија, препознат је током времена као ексклузивна ознака квалитета, а његови лауреати – као узор ка којем се тежи!

– За ове топле и благотворне изворе знали су још у праисторији. Римљани су лечилиште довели до савршенства, а после вишевековне паузе због турске владавине бисер српског туризма понови је открио кнез Милош. У ову бању организовано се долази већ 150 година. Званично. А незванично и много дуже него што тврде писани подаци. Све озбиљнија и убрзана градитељска активност, оријентација ка квалитетним хотелима са све већим бројем звездица и обавезним wellness&spa садржајима, уз изражену бригу да се заштите природни фактори, пре свега термална бањска вода. За Wellness дестинацију године која поред своје комплетне туристичке понуде нуди и разнолик велнес и спа садржај у оквиру бројних хотела и спа центара награду је добила Врњачка Бања, рекао је Миша Ћирић представљајући Врњачку Бању као једног од Амбасадора добре услуге 2019. године.

Бобану Ђуровићу, председнику општине Врњачка Бања, награду је уручио Пеђа Филиповић, 9. новембра у Хотелу „Метропол Палас“ у Београду.

– Оно на шта сам посебно поносан то је што је Врњачка Бања поред велике експанзије изградње у последњих неколико година и хотела који су отворени, само у последње две године шест нових хотела, следеће године нова два хотела са пет звездица са богатим велнес и спа садржајима, али са сачуваним природним амбијентом што делегира Врњачку Бању као посебну туристичку дестинацију не само у Србији већ и шире. Наравно, да није вас, да није Туристичког света, да није оних који се баве туризмом, који реализују овакве скупове, који додељују овакве награде, надам се најбољима, из године у годину, туризам не би био на овако високој ноти, признању као што је сада у Србији и ја сам као дугогодишњи градоначелник, последњих осам година покушавао управо са г-ђом Натом Ћирић, са г-ђом Реброњом и са многим другима да се борим да покажем колико је туризам битна грана у Србији и колико повлачи све друге привредне гране, колико туризам даје одрживост и трајност у приходима локалних самоуправа, приходима Републике и захвалан сам што сте у овим тешким временима кад туризам није имао тако значајно место у свеобухватном привредном животу, рекао је Бобан Ђуровић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial