Skip to content

Document Header

НАСТУП МЛАДИХ ПИЈАНИСТКИЊА

НАСТУП МЛАДИХ ПИЈАНИСТКИЊА published on

Под менторством професорке Сање Луковац, као клавирски дуо, две Анђеле,  Илић и Мујковић, наступиле су у уторак 15. октобра у концертном простору Замка културе.

За публику су изведене интерпретације дела Георгија Свиридова, оркестарске свите „Снежна олуја“, као музичке илустрације приче Александра Пушкина,  затим валцери Јоханеса Брамса и три прелида Џорџа Гершвина. Овај клавирски дуо оформљен је 2018. године, а на овом концерту исказан је велики таленат који поседују, посебно извођењем најпознатијих ставова свите „Снежна олуја“, „Валцера“, „Пасторале“, „Пролећа и јесени“, „Зимског пута“, „Романсе“.

Анђела Мујковић је основно музичко образовање стекла у Музичкој школи у Лапову, средњу музичку у Крагујевцу где је завршила оба одсека, инструментални и теоретски. Студент је друге године клавира на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу у класи Јоване Радовановић. Наступала је на значајним музичким манифестацијама и такмичењима у Србији. Усавршавала се на часовима код Јурија Кота, Валерија Сигаљевича, Бориса Краљевића, Александра Сердара и Бранка Пенчића.

Анђела Илић, основно музичко образовање је стекла у Ћуприји у класи професора Бранислава Митровића, као ученик генерације на клавирском одсеку. Средње музичко образовање стиче у Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу у класи професорки Нелице Станошевић и Касандре Бркић, која је својим преданим радом успела код ње да постави добру основу за даље усавршавање. Студент је на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу у класи проф. Наталије Томић. Од самог почетка школовања редовно посећује радионице најистакнутијих музичких педагога, пијаниста и професора, Наталије Томић, Рите Кинке, Александра Сердара, Јурија Кота, Бранка Пенчића, Лидије Станковић, Зорице Ђаковски. Учествовала је  на бројним признатим међународним и националним фестивалима,  престижним пијанистичким такмичењима на којима је освојила 19 награда од који 15 првих.  На овогодишњем 12. међународном фестивалу „Аранђеловац 2019“ била је лауреат такмичења.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial