Skip to content

Document Header

Наступ најбољег дечијег хора у Србији

Наступ најбољег дечијег хора у Србији published on

На Тргу културе, 21. јуна, на Светски дан музике, врњачкој публици представио се нишки дечји хор ОШ „Ратко Вукићевић“ у организацији Центра за децу и омладину и Културног центра.нишки хор

Публика је уживала слушајући њихову интерпретацију духовне, етно српске, балканске, бугарске, либертанго музике, Моцарта, Рахмањинова… Одушевио је и наступ солиста, Јоване Шљивић и Саре Ристић уз корепетицију Анђеле Станковић, као и наступ младог саксофонисте Жарка Максимовића, ученика МШ „С. Мокрањац“ из Краљева.

Хор Основне школе „Ратко Вукићевић“ је међу најбољим хоровима у Србији. Од 1996. године хор води Валентина Динић, професорка музичке културе и може да се похвали са седам лауреата. Хор је освајао престижне награде на такмичењима у Србији, Барселони, Прагу, Охриду… На 32. Интернационалном такмичењу хорова у Шпанији 2014. овај хор освојио је друго место у конкуренцији хорова из целог света. На позив министра просвете хор је отворио Светосавску академију 2017. године у Београду

Професорка музичке културе Валентина Динић, која диригује хором од оснивања, уноси иновативне идеје и савремене методе едукације и вероватно је то специјални рецепт за високо квалитетан дечји школски хор. Велика посвећеност чланова хора и диригента садржана у заједничком именитељу, љубави према музици, резултира већ преко две деценије са бројним наградама и изузетним рејтингом који превазилази оквире Србије.

Наступ у Врњачкој Бањи чланови хора заокружили су посетом Замка културе и Виле „Мињон“ и захваљујући љубазним домаћинима из Бање носе дивне успомене.

М.Ст.Ј.

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial