Skip to content

Document Header

Недеља борбе против карциномa грлића материце

Недеља борбе против карциномa грлића материце published on

Међународна недеља борбе против карцинома грлића материце обележена је  широм Србије бројним активностима. Тако је било и у Врњачкој Бањи а једно од предавања  о важности и значају редовних гинеколошких прегледа и контрола одржано је 25. јануара у просторијама  ОО Српске напредне странке Врњачка Бања а у организацији Уније жена ове странке и председнице Драгане Хаџи Ристић.

Предавање смо организовали са циљем да укажемо на значај редовних гинеколошких прегледа јер сматрамо да је само здрава жена , као стуб породице, добра пре свега себи а затим и својој породици. Из  године у годину свест жена у Врњачкој Бањи о важности превентивних прегледа се мења и подиже тако да је тих прегледа знатно више него раније, рекла је председница Уније жена ОО СНС Врњачка Бања, Драгана Хаџи Ристић

О томе колико су редовни прегледи важни говорила је директорка врњачког Дома здравља, специјалиста гинекологије и акушерства др Весна Малићанин.

Не само ове недеље, ми током целе године апелујемо на жене да морају да воде рачуна о свом здрављу  и обављају редовне гинеколошке прегледе. Ја често волим да кажем да нема оправдања за недолазак на преглед јер у Диспанзеру за жене Дома здравља „Др Никола Џамић“ жене могу да обаве комплетан преглед односно комплетну дијагностику. Морам да нагласим да је велика  разлика некада и сада, ми, гинеколози у Врњачкој Бањи смо задовољни иако увек може боље али зато ова предавања и јесу један од прилика да их подсетимо на значај прегледа, рекла је др Весна Малићанин.

Предавању је присуствовао и председник врњачке општине Бобан Ђуровић који се обратио, између осталог,  говорећи о улози и важности жена у друштву уопште. Председник се осврнуо на нападе Сергеја Трифуновића  на жене рекавши да је сигуран да у Врњачкој бањи таквих испада нема и да их неће бити.

Народна посланица СНС-а  Александра Јевтић осврнула се  на скандалозне нападе Сергеја Трифуновића на жене које подржавају  политику Александра Вучића. Све присутне жене су осудиле те учестале нападе јер то није Србија у којој би српске жене и мајке желеле да живе и васпитавају своју децу.                                

Након предавања присутне даме имале су прилику да закажу термин за преглед у Диспанзеру за жене врњачког Дома здравља.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial