Skip to content

Document Header

НЕКЕ НАДЛЕЖНОСТИ СКУПШТИНЕ ПРЕНЕТЕ НА ВЕЋЕ

НЕКЕ НАДЛЕЖНОСТИ СКУПШТИНЕ ПРЕНЕТЕ НА ВЕЋЕ published on

На ванредној седници Општинског већа, донета привремена одлука

У складу са пословником СО Врњачка Бања, до укидања ванредног стања, неке надлежности Скупштине општине Врњачка Бања, пренете су на Општинско веће, на ванредној седници 25. марта.

Према члану 149, став 2  Пословника о раду СО, када Скупштина није у могућности да се састане без опасности по живот или здравље, Веће доноси одлуке које су у делокругу Скупштине, али је дужно да их по завршетку ванредног стања поднесе Скупштини на потврду.

 Измене и допуне одлуке о формирању штаба за ванредне ситуације била је најважнија, од три тачке дневног реда, у оквиру које је командант штаба Бобан Ђуровић, члановима Већа поднео извештај о спроведеним наредбама које су донете до 24. марта. Након проглашења ванредног стања у Србији,  у Врњачкој Бањи су формирани „Кол центри“ Општине, Центра за социјални рад и Црвеног крста, за помоћ и подршку најстаријим и социјално угроженим лицима. Волонтери су до сад обишли око 200 домаћинстава. У акцији обиласка и поделе пакета помоћи  социјално угроженим домаћинствима укључила се и Општинска организација пензионера. Они су обишли све Месне заједнице на територији Општине. По добијеним одобрењима за више од сто грађана подигли су и доставили пензије  на адресе становања. Општинска организација пензионера, у складу са својим могућностима уплатиће донацију на рачун републичке Владе, изјавио је члан Већа Никола Трифуновић.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial