Skip to content

Document Header

НОРМАЛИЗАЦИЈА РАДНОГ ВРЕМЕНА У ВРЊАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

НОРМАЛИЗАЦИЈА РАДНОГ ВРЕМЕНА У ВРЊАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА published on

Након укидања ванредног стања у Републици Србији због епидемије вируса КОВИД 19, сви домови здравља су се вратили на устаљени рад какав је био и пре увођења ванредног стања. Укинути су сви кол центри Дома здравља „Др Никола Џамић“. Одељења Педијатрије и Опште медицине раде у две смене а лекари специјалисти раде пре подне.

– Након укидања ванредног стања, 13. маја враћамо се на радно време које смо заправо имали пре увођења ванредног стања у нашој земљи. Радно време организационих јединица које раде у две смене, а то су Општа медицина и Педијатрија, је од 7 до 14 часова и друга смена  од 14 до 21 сат. Укидамо кол центре у овим службама као и психолошку помоћ грађанима а радно време викендом у овим службама биће као и раније, од 7 до 12 сати. Служба Хитне помоћи, наравно, радиће 24 сата а  све специјалистичке службе раде пре подне. Увели смо приправност за рентген службу и АТД одељење обзиром да остаје КОВИД амбуланта. Знамо да је процедура за пацијенте уколико имају тегобе да се јаве на познате бројеве телефона, затим  долазе у амбуланту у Ново Село и након процене лекара сходно томе шта је даље потребно од дијагностике, уведена је та приправност. За суграђане којима је потребан рентген,  односно АТД служба, свакако у преподневном раду од 7 до 13 часова оба лекара ће радити и бити на услузи свим грађанима односно пацијентима. Искористићу прилику  да апелујем на наше суграђане да се придржавају мера на које се апелује и које су на снази, лична одговорност је на првом месту  и уколико имају потребу да дођу у Дом здравља носе маску и рукавице и обавезно прођу кроз дезинфекциони тунел јер их мали број установа у Србији има и просто треба да искористе ту предност коју врњачки Дом здравља има. Мере јесу релаксиране али опуштања и даље нема и поновићу, лична одговорност је на првом месту, рекла је директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин.

Наставила је са радом и КОВИД амбуланта у Новом Селу у времену од 9 до 17 часова. Са проглашењем ванредног стања затворене су амбуланте по месним заједницама а сада, након укидања ванредног стања стечени су услови да исте буду и отворене.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial