Skip to content

Document Header

Нови романи Весне Дедић и Иване Ђорђевић промовисани у Врњачкој Бањи

Нови романи Весне Дедић и Иване Ђорђевић промовисани у Врњачкој Бањи published on

У прелепом амбијенту хотела “Соларис”, у суботу 24. августа 2019. године, списатељице Весна Дедић и Ивана Ђорђевић имале су промцију својих нових романа.  Програм је отворила Милена Зиск, која се нашла у улози модератора и пре изласка ауторки најавила наступ балерине Народног позоришта из Београда, Дрине Пешић и њене ћерке Исидоре Пешић, које су наступиле уз песму “Дубине”, Лене Ковачевић.

Весна Дедић, сада већ традиционално, своје књиге представља врњачким читаоцима. Дело “Никад нисам”, настало из пера ове познате ауторке и телевизијског лица, је њен једанаести роман, који говори о четири лепе, заносне, духовите, заљубљене и амбицозне жене које настоје да им будућност уместо прошлости буде лепши део живота.

Зашто жену, и када све указује да је Он погрешан, баш то узбуђује? Да ли је слабост или дар када у његовом загрљају све што је волела пре њега постане неважно? Да ли женско срце смањи за пола броја страст, болест, блискост или дрскост? То су само нека питања на које ја ауторка покушала дати одговоре, у свом најновијем роману.

Једна јунакиња пати што је сама, али је срећна што је слободна. Друга свој живот, као да је туђи, безглаво заљубљена предаје мушкарцу којег воли. Трећа од оног са којим дели кревет жели да добије нешто и заузврат, а не само љубавну патњу и обавезе. Четврта зна да се већина великих љубави претвори у лоше бракове.

“Никад нисам” роман Весне Дедић је готово филмска љубавна прича која се дешава у Београду, Пржном, Будви и Риму од 2002. до 2019, али и хроника тог времена кроз коју промиче лепеза ликова.

За разлику од Весне Дедић, Ивана Ђорђевић коју знамо као неког из бројних ТВ формата, као аутора и уредника на Гранд ТВ И БК ТВ, представила је свој први роман “Нека много битна”. У својој првој књизи, ауторка се сатирично поиграва са мушко-женским односима, некада се лако шалећи на свој, али и на рачун актера прича.

Поента ове духовите књиге је управо у томе што не смемо да се предамо када у љубави не иде, нити да се занесемо када нам иде одлично. Неке од прича носе врло интигрантне наслове, па ћемо тако чути и да је страст као шпорте смедеревац – ако га не ложиш, угаси се, да не може нека трапава да има швалера, али читајући овај роман научићемо како пролазе они који у љубави калкулишу када им се изда завршни рачун.

Ово је књига и о женама и о мушкарцима и чињеници да обоје могу да функционишу заједно само ако су обоје спремни за везу и желе да то успе. После читања романа “Нека много битна” свешто вам је у љубави падало тешко постаће лакше, јер ћете схватити да се некоме негде то већ десило и да нисте једини.

Ауторке су посебно истакле да им причињава велико задовољство чињеница да је на промоцији романа присутан, поред великог броја припадница лепшег пола,  и велики број мушкараца, који су се активно укључили у дискусију о мушко-женским односима које оба романа обрађују. Уз потписивање романа и фотографисање с  читаоцима, пријатно летње вече у Соларису приведено је крају.

С.У

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial