Skip to content

Document Header

НОВИ ТРИЈУМФ СРЕЋКА СПАСИЋА

НОВИ ТРИЈУМФ СРЕЋКА СПАСИЋА published on

У организацији WRPF дана 13. 04. 2019. у Бијељини, Република Српска одржано је Балканско првенство у RAW benchpress-у i powerlifting-у. Заједно са више од 100 такмичара из 7 земаља наступио је врњачки спортиста и вишестуки освајач најсјајнијих одличја, Срећко Спасић.

На такмичењу које је трајало два дана Срећко је наступио у изузетно оштрој конкуренцији и поново успео да тријумфује. Са подигнутих 197,5 килограма надмашио је све остале такмичаре и освојио златну медаљу. Уз то проглашен је за најјачег такмичара, а овом победом је успео да обједини титулу најбољег на Балкану у две федерације што, уз познавање разлике у правилима, говори о његовом квалитету као спортисте и такмичара као и тренерском умећу које у њега улаже  његов тренер, Весна Буђелан.

О квалитету такмичења говори податак да је на истом наступила и светска шампионка у мртвом дизању Алмира Лизде, која је овом приликом поставила нови светски рекорд, као и чињеница да је почасни председник ове федерације за Србију и Републику Српску Ервин Катона, наш стронгмен ас и чувени такмичар.

Срећко се захвалио свом тренеру, Клубу и свима који су га подржали, као и осталим такмичарима на спортском духу и фер борби. 

– Догађај као овај је веома важан за спорт и промоцију Врњачке Бање. Надам се да достојно репрезентујем наше место и да све суграђане инспиришем да у својим областима буду што бољи, а нарочито свим нашим спортистима желим срећу у будућим спортским активностима,  рекао је Срећко Спасић по повратку у Србију.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial