Skip to content

Document Header

ОБАВЕЗЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

ОБАВЕЗЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ published on

На састанку команданта Кризног штаба Бобана Ђуровића и члана штаба Саше Грковића са председницима Савета месних заједница Општине Врњачка Бања 30. марта, наложене су обавезе месних заједница у ванредном стању.

Председници Савета месних заједница дужни су да Општинској организацији Црвеног крста доставе спискове грађана којима је неопходно доставити пакете са храном и основним средствима за личну хигијену. Обавеза свих месних заједница је да поставе канистере са дезинфекционим раствором натријум хипохлорита на најпрометнијим местима.

– У категорију угрожених грађана не спадају само пензионери са редовним примањима изнад одређених вредности већ и самохране мајке, незапослена лица и лица која имају мала примања, корисници пољопривредних пензија. С обзиром да је локална привреда узела велико учешће у обезбеђивању ових средстава, желим да се захвалим свима. Општинске службе припремају понуде трговинских радњи за формирање пакета са одређеном палетом намирница за храну и личну хигијену, које ће преко сто волонтера Општине достављати преко Савета месних заједница социјално угроженим лицима, изјавио је Бобан Ђуровић. Кризни штаб Општине је ускладио наредбе са новим мерама Владе и затворио све пијаце на територији Општине.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial