Skip to content

Document Header

Обележен Дан школе “Бане Миленковић”

Обележен Дан школе “Бане Миленковић” published on

Пригодном приредбом , 15. маја обележен је дан школе „Бане Миленковић“ у Новом  Селу.dan skole 1

Свечаности уприличеној у амфитеатру школе поред ученика, наставника и родитеља, присуствовали су представници локалне самоуправе – помоћници председника Општине Душан Стевановић и Ненад Манојловић, директори врњачких основних и средњих школа, директори предузећа и установа, пензионери ове школске установи и мештани села.

Све присутне поздравила је и добродошлицу пожелела директорка Снежана Шпировић. Између осталог, говорила је о резултатима у протеклој години. Посебно је истакла послове замене столарије и подова.  Истакла је успехе ученика на такмичењима. Захвалила се Општини Врњачка Бања на обезбеђеним новчаним средствима за реализацију планираних радова. Посебну захвалност упутила је ђачким родитељима на које увек може да се ослони. Подсетила је, такође, да је захваљујући штампарији „Цицеро“ из Новог Села пред читаоцима нови, 12. број часописа „Ђачко срце“ који је испуњен ученичким радовима –литерарним и ликовним. Исто тако забележена су имена око 70 ученика, учесника на неком од школских такмичења са оствареним резултатима.dan skole 2

Пригодни говор је затим одржао Душан Стевановић, који је изразио задовољство постигнутим резултатима ове школе у образовању и васпитању деце из Новог Села, Рсоваца и дела Грачаца. Најавио је да ће се уз подршку Министарства за привреду са 19 милиона и средстава издвојених из општунске касе у висини од 27 милиона динара ускоро завршити пројекат фискултурне сале који је био у застоју. Ученицима и наставном особљу школе пожелео је да и даље нижу добре резултате.

Након тога, на позорници се представило и поклонило око 70 успешних такмичара које је школа наградила књигама и дипломама.  Ево укратко рекапитулације -9 ученика трећег и четвртог разреда учествовало је на општинском и окружном такмичењу из математике, са њима су радили учитељи: лела Кораћ, Слађана Поповић, Анђелка Митић и Љиља Вукојичић. Четири ученика старијих основаца наставнице Надице Грујичић учествовали су на такмичењима из математике, а ученик Милош Станојевић  изборио је учешће на републичком такмичењу. Из физике су се такмичила два ученика Миломира Грујичића. Три ученика Анкице Радић такмичила су се на општинском и окружном такмичењу из биологије. Шест ученика седмог и осмог разреда Татјане петков такмичили су се из географије, а два ученика – Немања Миодраговић и Лазар Жерађанин изборили су пласман на републичко такмичење. Следи историја, такмичило се шест ученика наставника Јовице Сташића. наставнице српског језика, Милица бачевац и Милкица Гмијовић имале су шест такмичара од којих је Сташа Аћомовић изборила пласман на републичко такмичење из књижевности.  Ученице млађих разреда, учитељица Леле Кораћ и радојке Атанасковић такмичиле су се у рецитовању. Из енглеског језика један ученик Милана Мијатовића се такмичио и пласирао на окружно такмичење. Четири ученика наставника Надице и Миломира Грујичића учествовала су на такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ . петнаест ученика освојило је награду „Витез“. Велики број ученика освојио је награде на такмичењу из физичког васпитања, у питању су стони тенис, пливање, одбојка и мали фудбал. Све њих припремао је и водио Александар Цветљанин. Дипломе су добили сви учитељи и наставници који су припремали ђаке за такмичења

Уследио је богат и разнолик културно-уметнички програм који је припремао тим учитеља и наставника са млађим и старијим ученицима. Смењивали су се хорски наступи са рецитацијама и  занимљивим кореографијама. Тематски приредбу су посветили стогодишњици од завршетка Првог светског рата. Отуда је Хор школе наступио с песмом „Тамо далеко“, а такође је драмска секција школе извела програм који је подсетио на славне војсковође – Живојина Мишића, хуманитарце – Надежду петровић, јединствену жену борца – Милунку Савић и др. Ученици су свирали на клавиру и виолини. Приредба је завршена наступом Фолклорног ансамбла „Бане Миленковић“ показавши да се у овој школи посебна пажња поклања неговању традиције. Једносатна приредба протекла је у лепој атмосфери. Ученици су за показани труд и таленте добијали дуге аплаузе.

М.В.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial