Skip to content

Document Header

Одржан концерт пијанисте Стефана Сретића

Одржан концерт пијанисте Стефана Сретића published on

Врњчани и гости имали су праву привилегију да 14. новембра у Замку културе присуствују концерту даровитог младог пијанисте Стефана Сретића (1993) из Ниша. Виртуозност и љубав према музици Стефан је демонстрирао публици бриљантно извевши композиције Баха, Дебисија и Шопена. После дугог аплауза одушевљене публике уследио је и бис.koncert-stefan-sretic

Стефан Сретић клавир свира од своје пете године. Завршио је основну и средњу музичку школу у родном граду у класи професора Сузане Новаковић. Са 17 година уписује основне академске студије на Факултету уметности у Нишу у класи познатог педагога и пијанисте, проф. мр Александра Сердара. У Нишу је и мастерирао клавир 2015. године као најбољи студент генерације са просечном оценом 10. Сретић је ове године специјализирао клавир на ФМУ у Београду, а тренутно је студент прве године докторских академских студија на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. др Дориана Лељака. Активни је члан Менсе Србије. Ради као професор клавира у нишкој Музичкој школи.
Добитник је преко четрдесет награда на републичким и међународним престижним такмичењима. Усавршавао се и на мастер клас семинарима уважених професора. Значајне резултате постигао је и у области камерне музике. Остварио је бројне концерте у земљи и иностранству. Компоновао је музику за три краткометражна филма: „Откуцаји тишине“, 2015 у режији Марка Џамбића, „Мозаик“, 2014. године и „По сунцу хода“, 2016. у режији Стефана Красића. Он је такође компоновао нумеру „Сећање“ за албум „Небеско је увек сам довека“ Бојане и Николе Пековића. Млади композитор Сретић добио је награду за музику за филм „Откуцаји тишине“, за најбољу оригиналну музику за филмове ван енглеског говорног подручја. Он први је учесник из Србије који је награђен на филмском фестивалу „Moondance“ у Колораду, у САД.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial