Skip to content

Document Header

Одржан састанак стручног тима за реализацију пројекта Информатичка олимпијада

Одржан састанак стручног тима за реализацију пројекта Информатичка олимпијада published on

Центар за децу и омладину из Врњачке Бање добио je подршку од Министарства трговине, туризма и телекомуникације за реализацију пројекта „Информатичка олимпијада за ученике основних школа из Рашког и Расинског округа“.plakat 1

Након остварене комуникације са основним школама из Рашког и Расинског округа 17. фебруара 2018. године у Врњачкој Бањи одржан је састанак стручног тима у просторијама Центра за децу и омладину. Састанку су присуствовали менаџер пројекта Валентина Крстић, стручни сарадник за област информатике Владимир Крагуљац и професори информатике из основних школа из Тутина, Рашке, Врњачке Бање, Трстеника, Крушевца, Александровца и Бруса. Сарадници из школа из Новог Пазара и Ћићевца су били оправдано одсутни.

На самом почетку присутни учесници су се представили из чега је установљено да имају искуства и постигнуте резултате у раду са ученицима у предмету информатика. Такође јасна је њихова мотивација и ентузијазам да на часовима додатне наставе раде са заинтересованим ученицима и доприносе за унапређење њихове дигиталне писмености.inf.cent.

Менаџер пројекта Валентина Крстић је представила циљеве, активности и очекиване резултате пројекта. Наиме, пројекат подразумева да професори информатике у својим школама, на часовима додатне наставе, заинтересованим ученицима од 5 до 8 разреда одрже двомесечну обуку web дизајна у програмским језицима html и CSS. По три најбоља ученика ће представљати своју школу на такмичењу Информатичка олимпијада у Врњачкој Бањи. Резултат ће бити стечена знања и урађени web сајтови за сваку школу. Најбољим учесницима ће бити додељене пригодне награде.

Детаље о самом програму рада и приручнику за извођење обуке представио је Владимир Крагуљац, стручни асистент за ИТ и аутор приручника. Вођена је и дискусија између професора ради усаглашавања програма по коме ће се вршити обука ученика. Договорено је да стручни асистент пошаље прилагођени приручник свим професорима а да се у школама обуком отпочне након распуста. Такође ће до тада бити одштампани плакати и послати школама у циљу обавештавања ученика из свих разреда.

У оквиру дискусије око организације такмичења, на предлог професора договорено је да награде уместо школама буду намењене ученицима, тако да за свако освојено место се обезбеде по 3 награде за све учеснике екипе. «Ово је изузетан пример хуманости професора који још једном показују да су заиста изабрали праву професију» – рекла нам је Валентина Крстић.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial