Skip to content

Document Header

Одржана 15. седница Скупштине општине Врњачка Бања

Одржана 15. седница Скупштине општине Врњачка Бања published on

На седници Скупштине општине Врњачка Бања која је одржана 13. априлa,  утврђен је престанак одборничког мандата Радоја Симића због наступања смрти. У даљем току седнице потврђен је мандат новог одборника, Снежане Стојановић (ГГ Бања је закон).sednica so 15

Владимир Стаменчић, референт буџета, образложио је предложени ребаланс буџета Општине Врњачка Бања за 2018. годину. Основни разлози за израду ребаланса потекли су из предлога извршног органа за укључивање у буџет нових пројеката, планирање недостајућих средстава на појединим апропријацијама за које се показало да неће бити довољне за финансирање свих планираних активности. Исказани буџетски дефицит користиће се за финансирање јавних инвестиција – капиталних инвестиционих расхода у 2018. години, суфинансирање пројеката. Првим ребалансом у 2018. години врши се промена износа појединих расхода у оквиру већ одобрених апропријација иницијалном Одлуком о буџету и увођење апропријација за финансирање нових пројеката: изградња споменика оснивачу Бање у износу од 2 милиона динара; прибављање имовине за фудбалске терене у износу од 23 милиона динара; Уређење дела Чајкиног брда, прва фаза и уређење лавиринта у износу од 28 милиона динара; реконструкција дела Променаде у износу за 26,2 милиона динара; уградња климатизације и одржавање паркета у Спортској хали „Владе Дивац“ преко Установе Спортски центар у износу од 1,2 милиона динара… Увећава се  апропријација за финансирање опште туристичке пропаганде и манифестација код Установе Туристичка организација за 13,8 милиона динара поводом обележавања јубилеја Врњачке Бање. Финансијски резултат који произилази из оваквог предлога ребаланса је дефицит од 37.764.000 динара.sednica so 2

У расправи је учествовао Војислав Вујић, шеф одборничке групе „Јединствена Србија“. Он је поставио питање о оправданости куповине земљишта за фудбалске терене и указао на податак о паду популационе политике у нашој Општини. Председник општине Бобан Ђуровић образложио је ребаланс буџета.

– Као апликанти за пројекте добили смо део новца за њихову реализацију. Сви тендери су јавни и најнижа понуда, која задовољава услове, добија. Наша одлука је да се купи део плаца да се граде два нова фудбалска терена у Врњцима. Од Министарства би требало да добијемо 50% новца и ови терени ће бити у функцији спортског туризма. Средства која остварујемо продајом некретнина користимо да бисмо капитализовали инвестиције.

Наша Општина је била у апатичном стању, имала је два јавна предузећа са дуговима од 500 милиона, кредит од 300 милиона, предат нам је недовршен пројекат – парк, практично није било инвестиција. Данас, после пет година, имамо три предузећа која раде по сопственој ликвидности, данас причамо о озбиљним инвестицијама од стотина хиљада евра, данас имамо праву подршку Владе, рекао је Ђуровић.

Након усвајања ребаланса буџета одборници су разматрали и изгласали одлуке о изградњи и постављању споменика Павлу Мутавџићу и постављању бисте Миодрагу Б. Протићу. У даљем току седнице усвојени су извештаји о раду установа Спортски центар, Културни центар, Библиотеке, ПУ „Радост“, Центра за социјални рад, Туристичке организације, Општинске стамбене агенције за 2017. годину.

.

 

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial