Skip to content

Document Header

Одржана 16. редовна седница Општинског већа

Одржана 16. редовна седница Општинског већа published on

Шеснаеста редовна седница Општинског већа одржана је 27. августа у Великој сали СО. Председавао је Бобан Ђуровић.16. sednica OV e

Усвојен је нацрт Одлуке о изменама и допунама Статута ЈП за превоз путника и транспорт робе „Нови Аутопревоз“. Износ уписаног и уплаћеног новчаног капитала овог Јавног предузећа од 2.540.190 увећава се за износ од 1,2 милиона динара.

 Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима, а чији је оснивач СО В. Бања, за период од првих шест месеци ове године поднео је Живорад Јаћимовић образлажући одступања од планираних пословних показатеља.

Једногласно је усвојено да се Удружењу грађана „Форум особа са инвалидитетом“ из В. Бање одобри употреба грба и заставе Општине В. Бања у циљу успешније реализације пројекта јавног рада под називом „Културни водич кроз Врњачку Бању“.

Пред члановима ОВ нашле су се и две конфронтиране петиције станара у насељу „Солидарност“. За уклањање дечијег игралишта, изграђеног пре три године, углавном због буке и непоштовања времена поподневног одмора петицију је потписало 47 станара, док је контрапетицију потписало 106 станара уз образложење да се на тој локацији пре 20 година налазило игралиште на коме су генерације одрастале, које је због дотрајалости уклоњено.Чланови Већа подржали су став Бањског одбора да се дечије игралиште „нипошто не треба уклонити из насеља, с обзиром да је првенствено у функцији психо-физичког развоја деце и омладине, као и у функцији употпуњавања туристичког садржаја јединице локалне самоуправе као туристичке дестинације прве категорије. Бањски одбор је на становишту да је потребно израдити неколико табли са кућним редом, упутством за употребу и радним временом дечијег игралишта,  чије непоштовање би повлачило санкције у складу са позитивним прописима Општине“.

Усвојен је предлог за одобравање новчаних средстава на име субвенционисања трошкова опремања деце за полазак у први разред основне школе. За 191 ђака, опредељена су средства у укупном износу од 764.000 динара, што значи, 4.000 динара по уписаном прваку.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial