Skip to content

Document Header

Одржана 17. седница Општинског већа

Одржана 17. седница Општинског већа published on

У Великој сали СО, 29. октобра, одржана је 17. редовна седница Општинског већа којом је председавао Иван Џатић.vece

Извештај о остварењу прихода и извршењу расхода буџета Општине у периоду од 1. јануара 2018. до 30. септембра 2018. године поднео је Зоран Дунић, руководилац Одсека за буџет и финансије.

У извештајном периоду за првих девет месеци 2018. године остварен је дефицит у износу од 12.536.646 динара. Укупно остварење прихода за девет месеци износи 773.972.551 дин. што у односу на годишњи план (без кредитног задужења) износи 55,7%, што је испод вишегодишње динамике остварења прихода од 70%. Извршење укупних расхода из свих извора финансирања износи 786.459.596 динара.

Чланови Већа предложиће Скупштини да усвоји предлоге одлука о прибављању непокретности кп. бр. 811/20 КО Штулац у јавну својину Општине, о отуђењу непокретности на кп. бр. 1050/1 КО В. Бања и одлуке о приступању изградњи помоћног објекта трафо станице на кп. бр. 248/6 КО В. Бања, као и нацрте одлука о путевима и улицама на територији Општине В. Бања, измењену и допуњену одлуку о паркиралиштима и измењену, допуњену и усклађену одлуку о оснивању ЈП за превоз путника и транспорт робе „Нови Аутопревоз“.

На седници је усвојена информација о променама назива улица у насељеним местима на територији Општине, са предлозима за измене предлога одлука које су упутиле месне заједнице. Тако је на Гочу Улица прва гочка добила назив Улица Живорада Жике Стојковића, а Улица друга гочка носиће назив Бранислава Бране Ћурчића.У Вранешима Улица Танаска Рајића носиће назив Деспотова, у Подунавцима Ул. Моше Пијаде биће Омладинска. У Подунавцима Ул. Црне Велике среде измењена је у Ул. Велике среде, Браће Југовића у Пионирску и Радничка у Балканску. Улица српских ратника у Штулцу носиће назив Изворска, а Изворска улица биће Сунчана улица.У Грачацу Улица трећа железничка носиће назив Др Томислава Ђуровића, а Улица др Ђуровића мења се у Улицу др Момчила Ђуровића.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial