Skip to content

Document Header

ОДРЖАНА 18. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ОДРЖАНА 18. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА published on

Осамнаеста седница Општинског већа одржана је 7. децембра. Члановима Већа Јелена Богојевић, руководилац Одсека за локални економски развој и инвестиције представила је нацрт Одлуке о покретању процеса израде Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња у општини Врњачка Бања. Opština_Vrnjacke_Banje

Циљ израде ЛАП-а је да се оствари побољшан социјално-економски положај ромске националне мањине у врњачкој Општини. Предлог ове одлуке упућен је Скупштини општине на усвајање. У даљем току седнице усвојена је информација везана за захтев музичке школе „Корнелије Станковић“ из Трстеника ради добијања сагласности за организовање рада издвојеног одељења њихове школе – дувачки одсек: флаута, кларинет и саксофон са 18 полазника.

Чланови Општинског већа дали су сагласност на Правилник о мерама, начину и поступку заштите и безбедности ученика за време боравка у школи који је доставила Гимназија. Са изменама и допунама ценовника ЈП „Нови Аутопревоз“ сложили су се чланови Већа. Тако је нова цена карте у једном правцу за туристички возић 100 динара, дечија 50 а групна 60 динара. Измене и допуне ценовника станичних услуга на Аутобуској станици произилазе из чињенице да се ценовник није мењао у претходне четири године пословања предузећа. Просећно увећање цена за улугу перонизације, тј. услуге пријема и отпреме аутобуса у међумесном, градском, приградском и међународном саобраћају је 8,71%.

Након исцрпне дискусије усвојена је информација о степену усклађености планираних и реализованих активности пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима, а чији је оснивач СО В. Бања за период од поч етка 2018. године до 30. септембра.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial