Skip to content

Document Header

Одржана аудиција дечијег музичког програма “Србија у ритму Европе”

Одржана аудиција дечијег музичког програма “Србија у ритму Европе” published on

У Белој сали ОШ “Попински борци” 28. јануара одржана је аудиција за XI сезону дечијег музичко-сценског програма “Србија у ритму Европе”.

 Захваљујући прошлогодишњој победи тима Врњачке Бање на овом такмичењу , у јуну месецу Бања ће бити домаћин  манифестације „Србија у ритму Европе“.  Преко 20 основаца и средњошколаца с подручја Врњачке општине, кроз песму и игру, покушали су да осигурају своје место у тиму Врњачке Бање и придруже се већ уиграној екипи, која је прошле године тријумфовала у Нишу, у конкуренцији 22 града и општине.

Стручни жири у саставу Игор Карадаревић, Срђан Удовичић, Милош Марковић, Марина Стефановић, Радован Милидраг имао је прилике да чује изузетне вокалне и играчке способности деце Врњачке Бање.

Координатор такмичења „Србија у ритму Европе“ за Врњачку Бању, Срђан Удовичић овом приликом је изјавио: „Врњачка Бања је по четврти пут део програма „Србија у ритму Европе“. Прошле године, као што је познато, однели смо победу, што значи да ћемо ове године бити домаћини ове маниферстације. Како смо сазнали од продукције, ове године пријављен је рекордан број пријављених градова и учесника који су одлучили да управо свој наступ имају у Врњачкој Бањи. Тачан број учесника је  26 градова и општина , чији ће млади таленти  представљати 25 различитих амбасада, а Врњачка Бања као домаћин бранити боје Србије. Све школе са територије Врњачке Бање су на данашњој аудицији делегирали своје најталентованије вокале, певаче. Узратс пријављених ученика је од петог разреда основне школе до четвртог разреда средњих школа. Оно што је већ унапред познато, то је да ће деца која су прошле године  однела победу на такмичењу, на захтев Прве спрске телевизије бити  део овог програма. Тој екипи придодали смо нове чланове, који ће надам се наставити успешно да бране  боје Врњачке Бање.“

 Након одржане аудиције, продукција програма “Ритам Европе”, донела је одлуку да се постојећем тиму Врњачке Бање прикључе још два нова члана – Тамара Николовски и Младен Младеновић, који ће заједно уз Милицу Ћирић, Катарину Богићевић, Ивону Ивановић, Ању Свилановић и Теодору Стаменковић представљати Србију и Врњачку Бању на највећем дечјем програму у земљи “Србија у ритму Европе” који ће ове године окупити рекордан број представника из чак 26 градова и општина Србије.

Н.П.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial