Skip to content

Document Header

Одржана аудиција програма „Србија у ритму Европе“

Одржана аудиција програма „Србија у ритму Европе“ published on

Манифестација „Србија у ритму Европе“ 2018. године одржаће се у Нишу, граду чији су представници ове године однели победу. Врњачку Бању ће у Нишу представљати девојчице које су јој донеле ове године високо треће место, али овог пута ће имати и појачење. На аудицији одржаној 20. децембра у Белој сали ОШ „Попински борци“ одабрано је још троје деце која ће се придружити на сцени већ уиграној екипи.ritam evrope 1

На аудицији су се појавила деца талентована за плес и певање, изабрана у јакој конкуренцији међу својим вршњацима. Учествовала су деца из основних и средњих школа са територије општине Врњачка Бања. Продукција програма „Србија у ритму Европе“ на челу са Игором Карадаревићем, одабрала је међу њима троје најбољих. То су Анита Вилимоновић,  Кристина Гочанин и Немања Стаменковић, који ће се  као плесачи придружити тиму Врњачке Бање. Пред њима је  неколико месеци активних припрема и вежби за наредно такмичење.

Тим Врњачке Бање поред троје нових чланова, чине – вокали Милица Ћирић и Катарина Богићевић, плесачи Ања Свилановић, Ивона Ивановић, Марија Стаменковић, Теодора Стаменковић.

Стручни жири су чинили Игор Карадаревић, извршни директор програма „Србија у ритму Европе“, Лазар Веселиновић, шеф организације и протокола програма и  Срђан Удовичић, координатор општине Врњачка Бања за програм „Србија у ритму Европе“. Након успешно завршене аудиције Срђан Удовичић је изјавио:

-Ово је трећа година заредом да је Врњачка Бања део програма “Србија у ритму Европе”. Након што смо у претходне две године за партнере имали Амбасаду Израела и Амбасаду Кипра, крајем јануара месеца, сазнаћемо ко  ће нам бити партнер у наредној сезони, односно на ком језику и уз коју песму ће наша деца наступити  у Нишу 2018. године, на финалу манифестације “Србија у ритму Европе”.
Оно што је било познато и пре данашње аудције, то је да су одлуком програма „Србија у ритму Европе“ и ТВ Прве, девојке из тима Врњачке Бање, које су се такмичиле у претходној сезони, добиле позив да буду део програма и у 2018. години, без аудиције. Треће место које су освојиле, само је још једна потврда квалитета, а и током шестомесечних припрема и током самог финалног концерта, показале су висок ниво професионалности, тако да одлука продукције не представља изненађење.
Мени, као координатору општине Врњачка Бања за програм Србија у ритму Европе, веома је драго да су свих шест девојака  са задовољстом пристале да поново преузму кормило над Врњачком Бањом и да уз нове чланове, који су прошли на данашњој аудицији, све нас,  још једном учине поносним.

Да је аудиција била и више него успешна, и да су представници програма „Србија у ритму Европе“ били и више него задовољни, говори у прилог томе и изјава извршног директора Игора Карадаревића.ritam evrope 2

-Оно што се десило овде у Врњачкој Бањи, данас на аудицији, није био случај са осталим градовима, где постојећим тимовима из претходне сезоне, нисмо додали ниједно дете, тако да су остала само деца од прошле године. Нису се појавила деца која би могла да парирају по јачини и квалитету деци из претходне сезоне, тако да смо остали на истом броју, док ћемо у неким градовима поновити аудиције, јер нисмо били задовољни квалитетом деце. У Врњачкој Бањи смо постојећу екипу од шест девојчица, појачали са три нова члана – две девојчице и једним дечаком. Тако да имамо екипу од 9 чланова која ће чинити тим Врњачке Бање за финални програм, који ће се емитовати из Ниша, града победника. С већим бројем чланова на сцени, верујем да ће то сценски бити лепше, бити боље. Каква ће кореографија бити зависи и од енергије деце, која су примљена и од оног што они већ знају.
Услед великог притиска од стране градоначелника и председника општина, број локалних самоуправа које ће се такмичити у следећој сезони повећао се на 23. Тако је са нама први пут Град Крагујевац, Град Нови Сад, Град Лесковац, Град Врње, али и општине Трговише, Босилеград, Оџаци, поред оних који су били и у претходним годинама с нама, ако што су Врњачка Бања, Трстеник, Ћуприја, Бачки Петровац… Управо због велике заинтересованости, долази идеја да у 2019. години имамо две полуфиналне вечери и једну финалну.

 

Н. П.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial