Skip to content

Document Header

Одржана хуманитарна рукометна утакмица

Одржана хуманитарна рукометна утакмица published on

Хуманитарна рукометна утакмица зa Катарину Црноглавац, која болује од церебралне парализе, одиграна је у Спортској хали “Владе Дивац”, 19. јануара 2017. године између РК “Гоч-Меркур” и РК “Партизан” из Београда.humanitarna utakmica 2

Дуготрајни спортски пријатељи, РК “Партизан” и РК  “Гоч- Меркур”, са задовољством су прихватили да буду актери ове хуманитарне утакмице.

“Захвалио бих се људима који су подржали ову акцију. Слободно могу рећи да је акција успела. Потребно је да и у будућности будемо друштвено солидарни и нека ово буде иницијална каписла за цео један серијал хуманих ствари”, истакао је Душан Радовић, директор Спортског центра Врњачка Бања и голман РК “Гоч-Меркур”.

Рукометни клуб “Партизан” у оквиру својих припрема које спроводи у Врњачкој Бањи, са задовољством је узео учешће у овом хуманитарном догађају.

“Ми као рукометни клуб, одувек смо се одазивали хуманитарним акцијама.  Чак и да нисмо на припремама у Врњачкој Бањи, верујем да бисмо  дошли и одиграли ову хуманитарну утакмицу. Овом приликом још једном бих се захвалио људима из Врњачке Бање на гостопримству, од Хотела “Лазар” где смо смештени, до људи који нам помажу у Хали спортова “Владе Дивац” где спроводимо тренинге. Ова утакмица која има хуманитарни карактер, нама ће добро доћи у овој фази припрема. Мислим да ћемо сви имати користи од ове утакмице, како ми, као екипа, тако и екипа домаћина, публика која ће уживати у утакмици. Наравно, оно што је најважније, скупићемо одређена средства за девојчицу за коју играмо, како би, надам се, успешно решила своје здравствене проблеме”, рекао је Дејан Максић, тренер РК “Партизан”.humanitrna utakmica 1

Иако је ова хуманитарна утакмица завршена са 38 датих голова од стране гостију, наспрам 22 које је дала екипа домаћина, битнији је резултат од 700 продатих карата, 20.000 динара које је уплатила  управа РК “Гоч”. На лицитацији за лопту и два дреса скупљено је 17.000 динара, и  са СМС порукама прикупљено је око 1000 евра за лечење мале Врњчанке, Катарине Црноглавац. Целокупан износ који је неопходан за лечење у Украјини износи 10.000 евра. Хуманитарна акција се наставља и даље.

 

С. У

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial