Skip to content

Document Header

Одржана Информатичка олимпијада

Одржана Информатичка олимпијада published on

Ученици основних школа из Рашког и Расинског округа 12. маја у врњачкој Гимназије одмеравали су своје знање из информатике.inf.olimp.

Такмичило се седам екипа са по три такмичара у програмирању веб сајтова. Ово такмичење организовао је Центар за децу и омладину Врњачке Бање, а подржано је од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација.U Kabinetu informatike

Информатичко знање ученика који су пристигли из Рашке, Крушевца, Бруса, Александровца, Трстеника и наше Основне школе „Младост“ оцењивао је и бодовао Владимир Крагуљац, асистент  информатике на Факултету за ХИТ у Врњачкој Бањи са асистенткињом на такмичењу, Марином Башић, професорком информатике у Гимназији.   Он је изразио задовољство показаним знањем учесника такмичења и нагласио да је информатичко знање значајно ако не за будући животни позив младих такмичара, а оно за неки хоби.U organizaciji Centra za decu i omladinu 1

Четврто место освојила је ОШ „Младост“ из Врњаца са остварена  23 бода, следе ученици oсновних школа из Крушевца, Бруса и Александровца. А ево и састава и резултата првопласираних екипа : треће место (42 поена) освојили су Мина Милојевић, Тадија Роглић и Данило Томовић из ОШ „ Сутјеска“ из Рашке; друго место (44 поена) припало је Луки Живковићу, Ђорђу Милићевићу и Луки Пашићу из ОШ „Нада Поповић“ из Крушевца, а прва награда припала је Трстеничанима ( 51 поен) – Вељку Ђорђевићу, Александру Симићу и Млађану Симићу из ОШ „Живадин Апостоловић“.

Додела диплома и награда уприличена је у пансиону „Вук“ где су такмичари са својим професорима имали организован ручак, а такође су обезбедили и поклон ваучере за наставнике.

Награде (рачунарска опрема и таблети) најбољим такмичарима уручила је Валентина Крстић, координаторка  Центра за децу и омладину која је и најзаслужнија за успешну организацију Информатичке олимпијаде.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial