Skip to content

Document Header

Одржана јавна расправа

Одржана јавна расправа published on

На јавној расправи одржаној 5. априла предмет расправе био је Нацрт Ребаланса Одлуке о буџету општине Врњачка Бања за 2018. годину. Јавну расправу отворила је Љиљана Радаковић, заменик начелника Општинске управе, у својству медијатора.javna rasprava

Владимир Стаменчић из Одсека за буџет и финансије   истакао је да је одлуком о Ребалансу  буџета предвиђено финансирање капиталних инвестиција – уређење дела Чајкиног брда, реконструкција Променаде, инвестиционо одржавање хале ”Владе Дивац” . У финансирању  ових пројеката, који су одобрени од стране   надлежних министарстава, учествује и општина.

Стеван Драшковић, испред ЈП ”Борјак” сматра да су  у овом Ребалансу  требала да се нађу средства за отпремнине радника овог ЈП у износу од 8-9 милиона динара, како би  се извршило повезивање стажа, испатиле зараде и отпремнине. Такође,  сматра да је потребно предвидети и износе за отпремнине за остале раднике који ће бити технолошки вишак од 1.7.2018.године и навео да индиректни корисници буџета дугују ЈП ”Борјак” око 1 милион динара и да су та средства требало бити опредељена за измирење обавеза према овом ЈП. Рекао  је  да ове предлоге треба уградити у неки  од следећих ребаланса.

Јавној расправи присуствовали су: Љиљана Радаковић, Владимир Стаменчић, Одсек за буџет и финансије, Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа општине и Живорад Јаћимовић, руководилац Одсека за привреду и друштвене делатности; одборници- Милан Плањанин, Миљко Арсић,  Весна Бурмазовић и Мирослав Веселиновић; представници и директори  јавних предузећа и установа- Бојан Терзић, испред ПУ ”Радост”, Матеја Мијатовић, испред Дома здравља ”Др Никола Џамић”, Стеван Драшковић, директор ЈП ”Борјак”, Саша Миленковић, директор Културног центра, Иван Трифуновић, директор Туристичке организације.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial