Skip to content

Document Header

Одржана јавна расправа са темом од јавног интереса у области јавног информисања

Одржана јавна расправа са темом од јавног интереса у области јавног информисања published on

У скупштинској сали, 8. фебруара, одржана је јавна расправа о распоређивању средстава за суфинансирање пројеката за остваривање  јавног интереса у области јавног информисања Врњачке Бање у 2018. години.javna rasprava

Ову расправу организовали су Општинска управа, коју је предствљала Љиљана Радаковић, зам. начелника и Одсек за послове органа управе, односно Јасмина Трифуновић, руководилац истог. Јавној расправи присуствовали су Иван Радовић, председник Скупштине општине, одборници и представници јавних предузећа и установа.

Јасмина Трифуновић прочитала је које су то тeме од јавног интереса у области јавног информисања које ће бити обухваћене Конкурсом за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања. Те теме су: медијски садржаји значајни за привредни развој и стварање повољног привредног амбијента; медијски садржаји из области образовања, културе, науке и очувања културног наслеђа; медијски садржаји из области омладине и спорта; специјализовани медијски садржај едукативног типа из области пољопривреде и руралног развоја; специјализовани медијски садржај из области борбе против корупције; медијски садржаји значајни за инклузију особа са инвалидитетом; медијски садржаји из области заштите животне средине; затим, информативно – образовни медијски садржаји из области безбедности и унапређења стања безбедности;  медијски садржаји значајни за информисање грађана о раду органа локалне самоуправе; медијски садржаји из области здравства, примарне здравствене заштите, као и права пацијената и медијски садржаји документарног типа о историјату бављења туризмом. Све ове теме се односе на територију општине Врњачке Бање. У наставку, Јасмина Трифуновић је говорила о праву учешћа на Конкурсу као и о року од 15 дана који се рачуна од дана објављивања конкурса у дневним новинама.

Матеја Мијатовић испред Дома здравља „Др Никола Џамић“ затражио је да се Конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање интереса у области јавног информисања проследи свим јавним предузећима. Овај захтев практично је излишан јер ће Конкурс бити објављен на званичној веб презентацији општине Врњачка Бања, на огласној табли општине Врњачка Бања и у једним дневним новинама.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial