Skip to content

Document Header

Одржана једанаеста седница Општинског већа

Одржана једанаеста седница Општинског већа published on

Једанаестом седницом Општинског већа која је одржана 18. октобра, председавао је Иван Џатић, са кворумом од осам чланова Већа.11 sednica OV

Скупштини је предложено да донесе неколико одлука. Међу њима је одлука о покретању поступка израде Локалног плана јавног здравља Општине В. Бања за период од 2017. до 2025. године. Задатак Плана је да се дефинишу циљеви који ће садржати мере и активности које ће допринети унапређењу друштвене бриге за јавно здравље у следећим областима: Физичко, ментално и социјално здравље становништва, промоција здравља и превенције болести, животна средина и здравље становништва, радна околикна и здравље становништва, организација и функционисање здравственог система и поступање у кризним и ванредним ситуацијама. Према речима Саше Радисављевића, препорука Министарства је да се на основу квалитативних анкета грађана што више предлога унесе у конкретан План.

Усвојен је и Програм помоћи за обнову објеката, односно добара оштећених и уништених у поплавама јуна 2017. године на територији врњачке Општине, као и нацрт Одлуке о образовању Савета за здравље за територију Општине изменама предвиђа да се три члана Савета именују из редова локалне самоуправе, један представник удружења грађана из реда пацијената, три из реда здравствених установа, један из надлежне филијале Републичког фонда за здравствено осигурање и један представник надлежног Завода за јавно здравље. Скупштина ће разматрати и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈП „Белимарковац“. Чланови Већа разматрали су извештај о реализацији програма пословања ЈП „Нови Аутопревоз“ у 2016. години.

Иван Дуњић је дужност директора преузео у марту 2017. године. Дуњић је на седници похваљен за квалитетан рад и елан. Врњачка Аутобуска станица последњих месеци полако али сигурно мења своје лице: окречена је, постављен је видео надзор као и расвета на перонима, за првих девет месеци ове године, приход од наплате паркинг простора увећан је за 22%.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial