Skip to content

Document Header

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већа published on

На дневном реду 14. седнице Општинског већа општине Врњачка Бања одржане 30. маја, пред члановима Већа нашло се 16 тачака дневног реда.vece

Након усвајања записника са претходних седница Веће је усвојило завршни рачун  општине за 2017. годину. У пракси се показало да је потребно ближе прецизирати поједине одредбе које се односе на одржавање чистоће на површинама јавне намене и у том смислу су чланови Већа усвојили измене и допуне Одлуке о општем уређењу Врњачке Бање. На дневном реду седнице нашла се и Одлука о постављању споменика старословенском богу Перуну. Наиме, иницијатива за постављање споменика дошла је од предузећа „Тонанти“ д.о.о. Београд  која је власник хотела чија се изградња приводи крају, а ради се о бившем хотелу „Славија“. Чланови Већа су гласали за ову Одлуку а споменик ће се наћи на кружном току који ће бити изграђен на раскрсници Олимпијске улице, Пролетерских бригада и улице Светог Саве а изградња и постављање споменика у потпуности ће бити реализовани средствима предузеће „Тонанти“. На седници су усвојени нацрти Одлука о изради Плана детаљне регулације „ТП4“ и „Центар 1-Аутобуска станица“.

Предузеће „Амига“ Д.О.О. Краљево обратило се општини  Врњачка Бања за умањење доприноса за уређивање грађевинског земљишта  у износу од 50% у поступку изградње Аква парка. Одлуком о доприносу за уређивање грађевинског земљишта општине Врњачка Бања прописано је да СО појединачним актом може предвидети додатне погодности за плаћање доприноса за објекте од посебног значаја за развој општине  и да се допринос може умањити за 50% а Аква парк свакако је објекат од општег интереса. Чланови Већа су овај предлог решења усвојили и он ће се наћи пред одборницима скупштине на наредној седници. Усвојен је Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Установе „Спортски центар“  а чланови Већа дали су сагласност на измене Програма рада Установе „Спортски центар“ , на измене финансијског плана Установе „Културни центар“ и измене и допуне Статута ПУ „Радост“ Врњачка Бања. У даљем току седнице усвојена је Одлука о именовању директора Регионално центра за управљање комуналним отпадом „Регион Краљево“  и то је Срђан Мурганић. Захтев Општинске стамбене агенције за средства из текуће буџетске резерве у износу од 600.000 динара за набавку додатног мобилијара за Централни бањски парк, такође је усвојен. Чланови већа на крају седнице разматрали су предлоге решења жалби грађана.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial