Skip to content

Document Header

Одржано XX Међународно такмичење клавирских дуа и клавира шесторучно

Одржано XX Међународно такмичење клавирских дуа и клавира шесторучно published on

У оквиру овогодишњег пратећег програма манифестације „Музеји Србије 10 дана од 10 до 10“, 13. и 14. маја, у Замку Белимарковић у Врњачкој Бањи, одржано је XX Међународно такмичење клавирских дуа и клавира шесторучно.klavir 6

Учествовало је шеснаест клавирских дуа и два шесторучна ансамбла из: Источног Сарајева, Ниша, Новог Сада, Прокупља, Пожаревца, Пријепоља и Трстеника.

Жири је радио у саставу: Невена Ћеклић проф. на Музичкој академији у Источном Сарајеву која је била председница, а чланови су били: проф. Марина Милић-Радовић са Академије уметности из Новог Сада и проф. Маја Крстић из Основне музичке школа „Корнелије Станковић“ из Трстеника.

По речима професорице Наташе Крстић, организатора такмичења: „учесници су показали висок ниво уметничког свирања у клавирском ансамблу. Најуспешнији са максималним бројем бодова (100) су из IVA категорије  Mиљана Николић  и Лазар Лазаревић са Новосадске академије, класа Марине Милић Радовић. Из исте класе је и награђена у IVB категорији Каја Мандић Плавшић, док су у млађој I категорији награђене Ања Кијановић и Ања Милановић, класа Бојане Милановић из Основне музичке школе Пријепоље. Награда за најуспешније је учешће и свирање на концертима на Коларцу у Београду, Новом Саду и другим градовима, које омогућава Фондација Лазе Костић“.

Јелена Боровић-Димић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial