Skip to content

Document Header

“Октобар месец правилне исхране 2016”

“Октобар месец правилне исхране 2016” published on
У оквиру кампање „Октобар месец правилне исхране 2016. године“ и обележавања 16. октобра, Светског дана хране на тему „Здравље на уста улази“ Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Центар за промоцију здравља расписао је конкурс намењен деци у вртићима и ученицима основних школа у Републици Србији.patronaza-konkurs
Циљ конкурса био је да се подстакне здравствено васпитни рад на тему правилне исхране. Патронажна служба Дома здравља прикупила је ликовне и литерарне радове и проследила их Заводу за јавно здравље у Краљеву. У краљевачкој Библиотеци 17. октобра свечано су додељене награде најуспешнијим учесницима конкурса. Из Општине Врњачка Бања награђена су деца: Марија Боћанин 5/2, ОШ „Бане Миленковић“ Ново Село,, Нина Жерађанин, 5/1, ОШ „Б. Миленковић“ Н. Село и Никола Ердоглија, ОШ „Бранко Радичевић“ Грачац. Приликом уручења награда, директор Завода за јавно здравље Краљево мр сц. мед. Александар Мацан захвалио се директору врњачког Дома здравља и сарадницима на ангажовању и одазиву у кампањи која се спроводи већ 16 година.
Сестре из Патронажне службе Дома здравља „Др Никола Џамић“ Наташа Ђукић, Бојана Гајић и Оливера Димитријевић, предвођене главном сестром Патронаже Снежаном Ивковић су током октобра у школама у Врњцима и Новом Селу ученицима од првог до четвртог разреда одржале предавања на тему правилне исхране. До краја године Патронажа ће ова предавања одржати у свим школама врњачке Општине.
М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial