Skip to content

Document Header

ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ И ПРЕВЕНЦИЈА

ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ И ПРЕВЕНЦИЈА published on

Под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, у Хотелу Фонтана је 7. јуна  одржан 35. Симпозијум здравственог васпитања у стоматологији под називом „Орално здравље чувамо од најмлађег узраста“.

Здравствени радници и васпитачи су овом приликом разменили искуства у превентивном раду очувања оралног здравља. Организатори Симпозијума су Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, Удружење дечијих и превентивних стоматолога Србије, Секција за превентивну и дечију стоматологију, Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и домаћин скупа Дом здравља „Др Никола Џамић“.

Поред предавања великог броја истакнутих професора и доктора, на овом Симпозијуму, у оквиру презентације стручних радова, приказана су искуства у примени мера за очување и унапређење оралног здравља, збрињавање оралних обољења и промена као и активности на промоцији и програмској заштити оралног здравља. Учеснике су поздравили Бобан Ђуровић, председник општине и др Весна Малићанин, директор Дома здравља „Др Никола Џамић“.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial