Skip to content

Document Header

Организација Људима од људи издала Електронско упутство о учењу о људским правима кроз уметнички приступ

Организација Људима од људи издала Електронско упутство о учењу о људским правима кроз уметнички приступ published on

Организација Људима од људи из Крушевца у оквиру локалног пројекта “Čarapani from the neighbourhood – Roma and non Roma young people advocating for human rights“ спровела је основну активност пројекта, семинар од 04 – 10. јуна 2018. у Врњачкој Бањи, а потом 10. јуна у подне у Врњачком биоскопу приказала резултате рада у виду перформанса под називом “Чарапани изсуседства”.ljudima od ljudi - elektronsko uputstvo
Организација Људима од људи уз помоћ активног доприноса учесника и учесница овом приликом представља електронско упутство “TOOLKIT – Human rights education while using theatre and contemporaru dance as a tool”. Упутство представља едукативни материјал који се ослања на методе рада примењене током семинара, а то су театар и савремени плес, као и конкретне радионице из којих је произашао материјал представљен у виду перформанса. Поменуте активности приказују како је учење о људским правима засновано на уметничком процесу и самим тим организација жели да укаже на другачији приступ у промоцији људских права.
Електронско упутство је доступно и бесплатно за преузимање на веб сајту организације: http://people2peopleserbia.org/wp-content/uploads/2018/07/Toolkit-Human-rights-education-2018.pdf .
Пројекат је подржан је од стране Европске омладинске фондације Савета Европе, #eyfcoehttps://fej.coe.int/ .  .
За све додатне информације контактирајте Милену Тодоровић, организација Људима од људи, carapanifromtheneighbourhood@gmail.com .

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial