Skip to content

Document Header

ОСНОВНА ШКОЛА „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ

ОСНОВНА ШКОЛА „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ published on

ТРАДИЦИОНАЛНО СВЕЧАН ИСПРАЋАЈ МАЛИХ МАТУРАНАТА

У среду 26. јуна 2019. г. у холу ОШ „Младост“ Врњци већ четврту годину за редом  свечано се додељују сведочанстава ученицима осмог разреда.

У првом делу програма приређен је концерт сестара Бојане и Иване Шеровић,  које су биле ученице ове школе, а сада похађају Школу за музичке таленте у Ћуприји. Бојана се представила на клавиру и виолини, а Ивана на виолини. Ове две уметнице извеле су дела Моцарта, Федерига Фиорила, Ђованија Виотија и Сергеја Прокофјева. Мини концерт је био пропраћен громогласним аплаузима.

У другом делу програма уследио је кратак филм који је представио ученике ове генерације, а потом се обратио директор школе Игор Дрманац који је поздравио ученике, родитеље  и колеге истакавши да ова школа већ четврту годину за редом обележава испраћај осмака на достојанствен начин, истакавши да нису били златни по успеху, али да су били сложни, тимски играчи и да су показали да су мали, а велики људи. Ове године осми разред завршила су 22 ученика, од тога два ученика завршила су разред са Вуковим дипломама. То су Мина Стевановић и Ведрана Лазаревић. Посебне дипломе стекло је петнаест ученика. За ученика генерације проглашена је Мина Стевановић, ученица која је била учесник такмичења из биологије, историје и физичког васпитања. Ученица генерације поред књига добила је и ручни сат.

Директор Дрманац нагласио је да су ученици са одличним успехом награђени књигама и похвалама. Учешћем школе у пројекту „Ка финансијској писмености“ Центра за децу и омладину и Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС сваки ученик је добио сертификат као доказ да је прошао обуку. Одељењски старешина Милица Манојловић се емотивним говором опростила од генерације изазвавши буру емоција пропраћену сузама.

Након говора одељењског старешине приступило се свечаном потписивању и уручивању сведочанстава, уверења и диплома. На пројекционом платну смењивале су се слике матураната уз пријатне звуке музике.

Директор је на крају ученицима пожелео здравље, срећу, успех и упис жељене школе.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial