Skip to content

Document Header

ОСНОВНА ШКОЛА „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ

ОСНОВНА ШКОЛА „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ published on

ПАРТНЕРСКА САРАДЊА СА ШКОЛАМА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ И ВОЈВОДИНЕ

Основна школа „Младост“ из Врњаца ове године успоставила је партнерску сарадњу са ОШ „Братов Летоња“ из Шмартна об Пакија из Словеније, и збратимила се са ОШ „Никола Тесла“ из Бачке Тополе.

Трочлана делегација запослених ОШ „Младост“ у саставу Игор Дрманац, Оливер Миљковић и Предраг Ђокић посетили су, у периоду од 13. до 15. маја, ОШ „Братов Летоња“ из Шмартна об Пакија. Уз пријатан дочек равнатеља Бојана Јураса, имали су прилику да обиђу школски објекат и да се упознају са функционисањем школе и системом рада Министарства образовања, науке и спорта Републике Словеније. Том приликом постигнут је договор да три школе конкуришу код ERASMUS-a +, при чему би ОШ „Братов Летоња“ из Шмартна (Република Словенија) била главни апликант, а кооапликанти ОШ „Младост“ из Врњаца (Република Србија) и ОШ „Пучишћа“ са Брача   (Република Хрватска). Поред тога, сарадња би се остваривала кроз размену одређеног броја ученика и запослених са циљем упознавања средине, културно-историјских знаменитости, језика, наставног процеса, и  дружења.

Седмочлана делегација запослених ОШ „Младост“: Игор Дрманац, Јелена Матић, Милица Манојловић, Милена Миладинов, Љубан Стевановић и два ученика осмог разреда (Милош Миодраговић и Немања Миладиновић, као представници Ученичког парламента)  посетила је, у периоду од 17. до 19. маја 2019. год. ОШ „Никола Тесла“ из Бачке Тополе.

Посета је била са циљем потписивања повеље о братимљењу ове две школе. Директорка школе Ксенија Кустудић Ђукић са својим сарадницима угостила је делегацију ОШ „Младост“. Поред упознавања са школом, делегација је имала довољно времена да посети Спортску академију „Ференц Пушкаш“, стару бачку кућу и два салаша. Организовано је и забавно вече. Са друге стране, делегација из ОШ „Никола Тесла“ имала је прилику да претходно посети ОШ „Младост“ на Ђурђевдан, 6. маја. Управо том приликом направљен је договор о сарадњи.

Сви запосени у ОШ „Младост“ не крију задовољство због успостављања сарадње са ове две школе. 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial