Skip to content

Document Header

Остваривање права на ратне дневнице

Остваривање права на ратне дневнице published on

У Великој сали Скупштине општине 5. октобра одржан је састанак  Удружења бораца ратова од 1990. до 1999. „Горски вукови“, а гост је био  правни заступник бораца Срђан Алексић.udruzenje-boraca

Ратни ветерани са подручја врњачке Општине упознати су са током правне борбе за остваривање права на дневнице, а о томе их је обавестио адвокат Срђан Алексић.

  • Носим лепу вест да смо у Нишу, Краљеву, Суботици и Новом Саду добили првостепене пресуде где је утврђено да су борци осталих општина дискриминисани у односу на борце Топличког округа. И борци Врњачке Бање имају право на исплату ратних дневница као новчану помоћ, оно што је влада Републике Србије јануара 2008. године дала борцима седам општина Топличког округа. Добили су две милијарде динара на име социјалне, наводно, помоћи и то у просеку, свако по 200.000 динара. Ради се о 10.000 бораца. На тај начин закључком Владе РС из 2008. године борци В. Бање су дискриминисани по месту пребивалишта. Таква је пресуда Вишег суда у Краљеву, Нишу, Н. Саду и Суботици. Поднете су тужбе у ова четири града због уједначења судске праксе. На моје велико задовољство Министарство и виши судови нам усвајају тужбе.

Све то  даје нам шансу и наду. Велики пут је пређен за ових осам година. Наш циљ је да прво поднесемо тужбе за социјално угрожене, десетак из Врњачке Бање, зато што они не плаћају судску таксу и имају право на сиромашко право. По добијању пресуда упутићемо захтев за вансудско поравнање Министарству одбране где ћемо навести да не желимо да стварамо непотребне судске трошкове, већ да нам се плати онолико колико је дато Топличким борцима, рекао је адвокат Алексић.

М.Ст.Ј

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial