Skip to content

Document Header

Откривен споменик Драгана Николића у Врњачком парку

Откривен споменик Драгана Николића у Врњачком парку published on

Специјална болница „Меркур“, 26. октобра организовала је свечаност поводом откривања споменика посвећеног великану српског глумишта Драгану Николићу.Statua dragana nikolica

Споменик је постављен у парку испред јужног улаза  зграде Термоминералног Купатила, надомак извора Топла вода. Менаџмент „Меркура“ желео је да великог глумца овековечи управо у Врњачкој Бањи, коју је волео и у њој често боравио. Драган Николић био је велики пријатељ „Меркура“ и дуго година заштитно лице Установе.

Професор Драгољуб Димитријевић, заједно са својим сином мр Миодрагом Димитријевићем, учинио је да легендарни Гага вечно шета врњачким парком.

Откривању споменика присуствовао је велики број његових колега и пријатеља, колектив Специјалне болнице „Меркур“, мештани и туристи.

– Била је част и привилегија познавати, сарађивати и дружити се са великим Драганом Николићем. Меркур никада неће имати искренијег и бољег пријатеља и промотера. Од њега смо учили како се у суровим временима може живети достојанствено и са лакоћом остати велики и свој!, рекао је директор „Меркура“, др sc. med. Дејан Станојевић.

„Господин мангуп“ је наслов монографије о Драгану Николићу коју је приредила новинарка Радмила Станковић. Она је 40 година друговала са Драганом.

– Пред одлазак на операцију Драган ме је замолио да забележим једну његову мисао: „Глума је једна обична ствар. То није никакав изум. У глуми мораш да одговориш на питања: ко си, где си и шта си?“, рекла је Радмила Станковић.

Присутнима се обратио и Миодраг Динуловић, директор Краљевачког позоришта. „Нема мог Драгана“, назив је песме коју је отпевала Кикинђанка  Тамара Ристић. Миодраг Миљковић, руководилац маркетинга „Меркура“, прочитао је писмо Радоша Бајића, аутора серије „Село гори, а баба се чешља“, у којој је Драган тумачио улоге Жоте и судије Велибора.

Драганова супруга Милена Дравић обратила се путем филма који је специјално за ову прилику направио Милош Радовић.

„Био је човек изузетног уметничког талента. Дубоко сам вам свима захвална, јер ретко се дешава да се у славу великог глумца ода тако изузетна почаст како су то учинили људи из Врњачке Бање. Узвратили сте, подигли сте му споменик. Заслужио га је.“ – речи су Милене Дравић.

Статуу Драгана Николића открио је Жарко Лаушевић.

 

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial