Skip to content

Document Header

ОТВОРЕН 44. ФЕСТИВАЛ ФИЛМСКОГ СЦЕНАРИЈА

ОТВОРЕН 44. ФЕСТИВАЛ ФИЛМСКОГ СЦЕНАРИЈА published on

У Врњачкој Бањи је 17. септембра отворен 44. Фестивал филмског сценарија.

Учеснике и публику су у име покровитеља, у Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ поздравили  државни секретар  Министарства културе Александар Гајовић и председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Након представљања учесника публици, Фестивал је званично отворио доајен српског глумишта Петар Божовић.  Уследила је пројекција  филма „Oтац“ по сценарију Срдана Голубовића и Огњена Свиличића, у  режији Срдана Голубовића.

Иако не у традиционалним данима августа, Фестивал филмског сценарија (ФФС) је ове године у Врњачкој Бањи отворен месец дана касније. Како је на отварању рекао председник општине Бобан Ђуровић, „традиционална нит фестивала која траје 44 године“, није прекинута.

– Одлучили смо да се ФФС ипак одржи. Померили смо га за месец дана, али нисмо прекинули нешто што краси Врњачку Бању. Предузели смо све епидемиолошке мере, казао је Ђуровић.

Овогодишње издање ФФС отворио је глумац Петар Божовић, који је добио и награду „Сребрни новчић“.

– Филм почиње са сценаријом, па онда иде редитељ. Али, филм могу да метну у фиоку ако нема глумаца, рекао је Божовић.

У сали врњачког Биоскопа и на Летњој позорници, Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ биће приказано десет филмова у званичној конкуренцији за награде.

Осим филма „Отац“, у трци за једну од три награде наћи ће се и „Револт“ Александра Рајковића, „Мој јутарњи смех“ Марка Ђорђевића, „Екипа“ Марка Сопића и Радета Ћосића, „Асиметрија“ по сценарију Маше Нешковић и Владимира Арсенијевића, „Реална прича“ Гордана Кичића и Владимира Симића, „Из љубави“ Ненада Миковића, „Пролеће на последњем језеру“ сценаристе Вулета Журића, „Сутра је још увек јули“ Дејана Влаисављевића Никта, а Фестивал ће затворити остварење „Груди“ Владислава Војновића и Марије Перовић.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial