Skip to content

Document Header

Отворени “Дани Данила Бате Стојковића”

Отворени “Дани Данила Бате Стојковића” published on

–Данило Бата Стојковић је био… Не може био. 1934. се родио и живи све време, тако да вас молим да негде на почетку овог нашег неформалног састајања званог „Дани Бате Стојковића“ једним малецним аплаузом поздравимо нашег Бату. Значи, Бата сада има осамдесет једну годину и 364 дана, обратио се бројној публици у врњачком Амфитеатру, 10. августа, Драган Вујић Вујке.Otvaranje Batinih dana 1

У име локалне самоуправе присутне је поздравио Иван Џатић, заменик председника Општине В. Бања.

–У нашим животима постоје они људи који својим ликом и делом оставе неизбрисан траг. Један од таквих је и Бата. Ако говоримо о Бати као глумачком великану који је сваку своју улогу са таквом лакоћом одиграо, био велики боем и добар пријатељ како би говорио Никола Џамић, често остајемо недоречени када говоримо о њему. Публика га и дан-данас воли. Како стари, тако и млади. Његове реченице и реплике се препричавају са истим жаром и одушевљењем, без обзира што године пролазе. Општина Врњачка Бања се поноси чињеницом да је тако један велики човек био велики пријатељ нашег места, рекао је Џатић.

–Мени је јако драго што је Бата заволео ово место и публика у великом броју то чини исто, рекао је Никола Џамић и присетио се анегдоте са Батом Стојковићем. Овом приликом два златника са ликом Данила Бате Стојковића, свечано су уручена супрузи Бате Стојковића и Цацију Михаиловићу, у име наших преминулих глумаца Драгана Николића и Милорада Мандића Манде. У име Мире Бањац рад сликарке Тамаре Роговић примио је њен унук Срђан.

Богдан Диклић, на велико задовољство публике, присетио се неких својих доживљаја са Батом са којим је имао привилегију да ради и да се дружи од 1975. године.

–Мени је припала велика част да вам се обратим, нећу да кажем „у спомен“ и Џама рече мало пре „на жалост Бата није међу нама“. Ја бих рекао да јесте, и текако је међу нама. И Вујке је рекао да ово није никакав комеморативни скуп који обележава нечији одлазак са ове планете. Вечерас је „Бадњостојсковићко вече“, а сутра је „Божић Бата“, рекао је Богдан Диклић.

Манифестацију је организовало Удружење пријатеља Данила Бате Стојковића, заједно са локалном самоуправом.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial