Skip to content

Document Header

“Пажљивко” Агенције за безбедност саобраћаја за прваке

“Пажљивко” Агенције за безбедност саобраћаја за прваке published on

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Општином Врњачка Бања организовала је интерактивни саобраћајно-образовни час „Пажљивко“ за 212 ученика првог разреда основних школа са територије врњачке Општине.пажљивко

Деца су се дружила са Пажљивком и од њега усвајала основна правила понашања у саобраћају. За све малишане, Агенција је обезбедила поклон књигу „Пажљивкова правила“ која прати ову представу за прваке и кампању.

„Ја сам Пажљивко. Имам 10 година и довољно сам велики да идем сам у школу. У саобраћају се крећем безбедно и пажљиво, па ме зато зову Пажљивко. У књизи са мојим правилима написано је свешто треба да знамо о исправном и безбедном понашању у саобраћају“ – представио се Пажљивко првацима, у сали Биоскопа, 20. октобра.

– Трудимо се да током године што више локалних самоуправа обиђемо и да што више оваквих активности имамо, око 20.000 – 30.000 деце годишње види „Пажљивка“ и оно што је добро, то је да је сваке године тај број деце све већи и већи. Саставни део и нешто незаобилазно када говоримо о сарадњи са локалним самоуправама су локални Савети за безбедност саобраћаја и локална подршка јер без таквих активности не бисмо могли да радимо овакве ствари, рекао је Душко Пешић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Присутне је у име локалне самоуправе поздравио Душан Стевановић, помоћник председника општине В. Бања.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial