Skip to content

Document Header

Пензионери из Аустрије на рехабилитацији у Врњачкој Бањи

Пензионери из Аустрије на рехабилитацији у Врњачкој Бањи published on

Делегација представника специјалних болница из Србије, предвођена др sci. мед. Дејаном Станојевићем, директором Специјалне болнице „Меркур“, протекле недеље уприличила је посету Заводу за пензијско осигурање Републике Аустрије.penzioni zavod austrija

Посета је реализована у циљу разматрања сарадње у будућности, а у организацији Републичког фонда за пензионо и инвалидско осигурање и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Делегација у чијем саставу су били представници три специјалне болнице: „Меркура” из Врњачке Бање, бање Ковиљаче и „Чиготе“ са Златибора, као  и Института за рехабилитацију „Селтерс“ из Младеновца, током посете Аустрији одржала је презентацију својих потенцијала као и низ састанака.

Директор „Меркура“ др Станојевић остварио је значајне договоре у смислу будућих посета осигураника Аустрије у циљу лечења и рехaбилитације у Србији и Врњачкој Бањи. Презентација Специјалне болнице „Меркур“ показала је да су потенцијали смештаја, медицине и додатних услуга као и број ноћења који се остварују премашили очекивања представника аустријског пензионог Завода.

Чланови делегација имали су прилику да обиђу две аустријске бање у циљу упознавања са организацијом и квалитетом услуге ових рехабилитационих центара у Грацу и Громбингу.

Као резултат успешне презентације директора „Меркура“, током априла месеца уговорена је посета представника аустријске амбасаде у Републици Србији, Врњачкој Бањи, у циљу обиласка и демонстрације капацитета Специјалне болнице „Меркур“.

Наредни корак у остваривању сарадње која се приоритетно односи на долазак пацијената из Аустрије, који су пореклом са простора бивше  Југославије и српског говорног подручја, је долазак представника Завода за пензијско осигурање Аустрије у Врњачку Бању, које је уговорено за септембар ове године.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial