Skip to content

Document Header

ПЕРИКЕ ИЗРАЂЕНЕ ОД ЉУБАВИ ЗА ХЕРОИНЕ

ПЕРИКЕ ИЗРАЂЕНЕ ОД ЉУБАВИ ЗА ХЕРОИНЕ published on

У Дневном центру „Женског центра Милица“ 16. новембра подељено је седам од петнаест перика од природне косе женама оболелим од рака дојке које пролазе кроз хемио терапију.

Ове перике су резултат првог дела кампање „Дај снагу“ коју су покренули „Женски центар Милица“ и бренд „Пантен“ уз подршку компаније „Делез Србија“. Оно што је много битније од тога јесте чињеница да су ове перике израђене од љубави, подршке и велике снаге коју су људи са праменовима косе слали „Женском центру Милица“ са жељом да даме које пролазе кроз тешку животну борбу издрже, наставе даље не заборавивши да нису саме, да су вољене и да су наше хероине.

– У дивној атмосфери са пуно љубави дочекане су жене и чланови њихових породица из Краљева, Алексинца, Прокупља, Вршца, Лесковца, Београда, Штулца. Размењена су искуства о исхрани, и пропратним проблемима са којим се жене сусрећу током лечења  а затим је уследила проба перика и обука о њиховом правилном одржавању коју је одржала професорка сценске маске и власуљарства Владанка Жиловић чији је тим израдио свих 15 перика за кампању „Дај снагу“. После обуке су наше даме предивно нашминкале Вјера Радуловић (Козметичко естетски салон „Вјера“ ТЦ Брђовић) и Биљана Зекановић (Козметички салон „Lady“ Немањина 8). За поклоне који ће их подсећати на овај дан и нови почетак побринули су се „Уникат 1-лицидери“, „Спектол“ Нови Сад, „Алиса у земљи колача“, а свака од жена је понела са собом квилинг честитку са фотографијом дела књиге порука које су им слали донатори косе. Дан се завршио шетњом прелепом Бањом и ручком у Хотелу „Цептер“. Ово је био дан препун љубави, емоција и подршке, дан који ћемо сви памтити као нови почетак. „Женски центар Милица“ је добио нове чланице којима ће бити помоћ и подршка док пролазе кроз лечење а надамо се и пријатеље и после тога. „Дај снагу“ није само дај перику већ подршку, помоћ и снагу онда кад је најпотребније. Ово је један од начина да покажете овим храбрим женама да нису саме и да смо ту за њих. Престоји нам додела још 8 перика које ћемо поделити осталим дамама када договоримо термин. Велико хвала Ђорђу Петровићу на предивним фотографијама и снимку овог дана, рекла нам је Весна Бонџић, председница ЖЦ „Милица“. 

Правила за донацију косе, пријављивања за перике, као  и све друге неопходне информације налазе се на сајту „Женског центра Милица“ www.dajsnagu.milica.org.rs.

М.Ст.Ј. 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial