Skip to content

Document Header

Пет првих награда у пет категорија за ученике УТШ

Пет првих награда у пет категорија за ученике УТШ published on

Велики успех постигла је наша УТШ на међународном такмичењу на 16. Лукавачком сајму туризма и екологије „Лист 2018“ који је одржан од 3. до 8. маја у Тузли (БиХ).UTS takmicenje

Пет првих награда у пет категорија освојили су талентовани ученици Угоститељско-туристичке школе Врњачка Бања предвођени сјајним менторима који у низу година уназад доказују константно да умеју да пренесу своје знање и љубав према предметима које предају. У конкуренцији од девет школа, убедљиво најбоља била је УТШ.

Јована Сеочанац, Дијана Петрашиновић и Тијана Тодоровић, ученице четврте године на смеру Туристички техничар, освојиле су прву награду предстаљајући туристичке вредности Врњачке Бање, знаменитости и атракције.

– Припреме за такмичење биле су захтевне, доста се тражило од њих, али се њихов труд и исплатио. Захваљујем се и свим колегама који су ми помогли у изради ове презентације као и Туристичкој организацији Врњачке Бање и „Меркуру“ с обзиром да смо ми у оквиру презентације имали и филм о СБ „Меркур“ и о Туристичкој организацији. Чланови жирија су након доделе награде нашим ученицима рекли да су их заиста убедили да посете Врњачку Бању, тако да је ово била одлична промоција Врњачке Бање, рекла је менторка Јелена Атанасковић.

Анђела Драгојловић, Марко Недељковић, угоститељски техничари, победили су у постављању свечаног стола по одређеном менију. Њихов ментор била је Јованка Милутиновић. Бојан Благојевић и Немања Егерић посебно су се истакли у Барском пословању. Припремили су најбоље коктеле на овом такмичењу.Њихов ментор је Мирољуб Глиџић, професор Услуживања са практичном наставом.

Најуспешнији кувари на такмичењу били су Јована Ивковић и Стеван Пејдановски. Они су припремили  „Врњачке палачинке“ и пилетину у корици од сусама и пистаћа, под менторством Данијеле Рсовац и Биљане Кљајић.

„Гочанка“  и „Слатка Врњчанка“ две су најукусније посластице на такмичењу у Тузли, а израдиле су их веште посластичарке Кристина Ђаковић и Ивана Карић уз менторство Сузане Калезић и Драгане Младеновић.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial