Skip to content

Document Header

По 30000 динара за 16 најдаровитијих студената

По 30000 динара за 16 најдаровитијих студената published on

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић састао се са студентима који су по конкурсу остварили право на једнократну новчану помоћ.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић састао се са студентима који су по конкурсу остварили право на једнократну новчану помоћ, као помоћ породици, у корист даровитих студената, а по основу постигнутог успеха у школској 2018/19. години. Услед обавеза на факултету, од 16 награђених студената, који су добили по 30.000,00 динара, састанку који је уприличен у Кабинету председника општине Врњачка Бања присуствовало је њих шесторо. У опуштеном разговору председник је имао прилику да се ближе упозна са присутним студентима, с њиховим тежњама, али и да чује њихово мишљење о развоју Врњачке Бање, као и да изрази свој став по питању младих, образоаваних људи.

“На Светосавској академији већ смо имали прилику да наградимо ученике основних и средњих школа, као и њихове професоре, који су на такмичењима остварили завидне резултате. Локална самоуправа је кроз конкурс одабрала даровите ученике и студенте, које смо помогли средствима из локалног буџета. Поносни смо на чињеницу да ће вам ова новчана средства користити и наша интенција је да се свршени студенти врате у Врњачку Бању, да заснују породице и да се остваре на својим радним местима, уколико то њихове професије дозвољавају. Желимо да млади, образовани људи, буду сутрадан носиоци друштвених активности. Моје лично мишљење је да би млади својим знањем и образовањем требали у живот кренути из својих родних места, изузев ако неко посебно не добије пословне понде из високих институција. Волео бих да они који се након окончаних студија врате, учествују у друштвеном животу Врњачке Бање, где ће својим идејама допринети да наша Врњачка Бања буде боља, лепша и просперитетнија”, речи су председника врњачке општине, Бобана Ђуровића.

Награђени студенти су: Бонџић Кристина (Факултет организационих наука Београд), Бошковић Ксенија (Филолошки факултет Београд), Бранковић Анђелија (Факултет примењених уметности Београд), Бубања Миљана (Медицински факултет Београд), Вукман Петар (Медицински факултет Београд), Вукоичић Ана (Технолошко-металуршки факултет Београд), Вучић Ивана (Факултет медицинских наука Крагујевац), Жерађанин Игор (Факултет за хотелијерство и туризам Врњачка Бања), Ивковић Милан (Факултет инжењерских наука Крагујевац), Јаћимовић Невена (Технолошко-металуршки факултет Београд), Јовановић Милан (Електронски факултет Ниш), Лаковић Маја (Природно-математички факултет Крагујевац), Миодраговић Ема (Факултет уметности Приштина – Звечан), Петровић Бранислав (Машински факултет Београд), Радосављевић Марија (Филолошки факултет Београд), Сеочанац Данијела (Факултет техничких наука Нови Сад). Сви студенти су с подручја општине Врњачка Бања.

По расписаном Конкурсу за доделу једнократне новчане помоћи у школовању даровите деце,  а која су с подручја врњачке општине, за школску 2018/19. годину, награђено је укупно 39 ученика, односно студената, који су испунили услове конкурса, а укупна вредност средстава је 695.000,00 динара. 

С. Станојчић

С. Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial