Skip to content

Document Header

ПОБЕДНИК 113. ЦИКЛУСА ТВ СЛАГАЛИЦЕ

ПОБЕДНИК 113. ЦИКЛУСА ТВ СЛАГАЛИЦЕ published on

ПЕТАР СТОЈКОВИЋ УЧЕНИК ЧЕТВРТОГ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ ИЗ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

Врњчанима је било лепо да буду уз „ТВ Слагалицу“ током марта, априла и почетком маја месеца, јер су имали прилику да навијају за Петра Стојковића, ученика  Гимназије из Врњачке Бање. Квиз „Слагалица“ који се емитује на Првом програму РТС-а већ дуго година је један од најгледанијих програма на телевизији у којем радо учествују како сами такмичари, тако и читаве породице које прате квиз путем малих ектрана. Познајемо много људи који не пропуштају „ТВ Слагалицу“, леп термин, емисија занимљива такмичарског карактера, често има и комичних ситуација када такмичари са резлтатом оду у минус. Резултати преко освојених сто бодова у једној емисији сматрају се одличним.

Петар је почев од квалификација у 113. циклусу,  низао победе и стигао до финала када је савладао Владимира Јокановића, стоматолога освојивши 246 бодова. Добио је награду 150 хиљада динара, од РТС-а комплет књига, едицију „Србија 1914-1918“  и право да учествује у супер финалу „ТВ Слагалице“. То значи да ћемо дружење с Петром наставити, а вероватно ће Петар у том такмичењу бити најмлађи учесник.

Питали смо директорку Гимназије, Дојну Стодић,  какав је Петар ученик? Она нам одговара речју  да је вансеријски, таква је на пример била Кристина Давидовић, па знатно пре тога Зоран Миодраговић. То вансеријски обухвата беспрекорно понашање ученика, много, много знања, скромност. Доказ свему томе је учешће Петра Стојковића на републичким такмичењима и то: из хемије, математике појединачно и екипно и из биологије.

Петар Стојковић је познат врњачкој јавности, прошле године у јуну месецу у Замку културе, успешно је одржао свој први солистички  клавирски концерт. А занимљиво је да је клавир почео да свира пре три, четири године, без похађања музичке школе, већ уз помоћ професора Милутина Предолца.

Имали смо прилику да Петра Стојковића сретнемо у школи, да направимо фотографију и веома кратко поразговарамо пошто је журио на предавање и да стекнемо један прелеп утисак о младом човеку, а то нам даје наду да је и генерација таква.

M.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial