Skip to content

Document Header

ПОЧЕЛА ДИСТРУБУЦИЈА ПАКЕТА ПОМОЋИ

ПОЧЕЛА ДИСТРУБУЦИЈА ПАКЕТА ПОМОЋИ published on

Дистрибуцију пакета до најугроженијх лица, данас су почели волонтери Општине Врњачка Бања, у сарадњи са представницима месних заједница.

Након што су волонтери Волонтерског центра протеклих дана паковали пакете помоћи  социјално најугроженијима на територији Општине Врњачка Бања, дистрибуција истих  у свим месним заједницама  почела је данас, 9. aприла.  Своју друштвену одговорност показали су  врњачки привредници, појединци, удружења и савези   јер су управо они  уплатили новац на рачун Црвеног крста од чега су купљене основне животне намирнице које чине ове пакете помоћи за социјално најугроженије становништво.

Према првом пресеку који је био до 4. априла, 1.500 је пријављених лица на евиденцији  и њима иду  пакети  у овом првом кругу. Један пакет чини храна, други средства за личну хигијену а пакети су намењени   сталним корисницима Центра за социјални рад, пензионерима  чија лична примања не прелазе 30.000 као и самохраним родитељима.

Дистрибуцију пакета до најугроженијх лица, данас су почели волонтери Општине Врњачка Бања, у сарадњи са представницима месних заједница.

         -У овом првом кругу биће подељено  1.500 пакета помоћи а добиће их лица са евиденције Центра за социјални рад, Црвеног крста као  и лица која су савети месних заједница Општине Врњачка Бања идентификовали као лица којима је помоћ потребна. У ту категорију спадају самохрани родитељи, лица која немају никаква примања, лица која имају одређени степен инвалидитета  и најстарија лица која немају довољна примања. Помоћ је прибављена  средствима локалне привреде, појединих грађана Врњачке Бање, удружења и савеза  који су уплатили новац Црвеном крсту Општине Врњачка Бања а онда смо по палети производа коју смо усагласили са Центром за социјални рад прибавили намирнице и сада пакете додељујемо најугроженијим грађанима, рекао је председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић  и додао да је укупна вредност донације око  два милиона  динара.

У наредном периоду  ће бити и други круг поделе пакета лицима која се нису јавила до 4. априла.

   -Постоје фирме и компаније из Врњачке Бање које су донирале материјална добра у смислу робе. Нагласио бих да је ово сада први велики талас поделе помоћи иако смо ми већ неколико стотина пакета поделили најугроженијим грађанима. У наредне три недеље спремамо нови контигент пакета које ћемо  такође поделити нашим суграђанима а  моћи ћемо и да ревидирамо списак у случају да је дошло до евентуалних пропуста у првом кругу односно да неко није добио помоћ, рекао је Ђуровић.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial