Skip to content

Document Header

ПОЧЕЛА ГРАДЊА МОРАВСКОГ КОРИДОРА

ПОЧЕЛА ГРАДЊА МОРАВСКОГ КОРИДОРА published on

У недељу 15.12.2019. године свечано је обележен почетак радова на изградњи ауто-пута Е-761 деоница Појате-Прелјина на Моравском коридору дугом 112,3 километара.

У месту Јасика у близини Крушевца председник Србије Александар Вучић отворио је радове. Том приликом је истакао да ће до 2022.године бити завршени радови на првом дигиталном ауто-путу у Србији. Моравски коридор повезиваће два важна европса коридора –  10 и 11 , односно све веће градове централне Србије између Појата и Чачка – Крушевац, Трстеник, Врњачка Бања, Краљево ,што је око пола милиона људи.

Моравски коридор биће до сада најшири ауто-пут у Србији, од 30 метара, који доноси најмодернију технологију, нагласио је председник Александар Вучић и додао:

 “Такве путеве гради Србија данас. Изградњом модернизованих путева, стварају се услови за привлачење нових инвеститора, а то је предуслов да млади остану у својој земљи да раде, стварају и оснивају породице.“

Будући ауто-пут биће дуг 112,3 километара, а радове на изградњи Моравског коридора изводиће компанија ,,Бехтел – Енка“ на основу уговора вредног скоро 800 милиона евра. Директор пројекта Енди Милунзи рекао је, да је Моравски коридор више него пут, јер је први 5Г ауто-пут.

Изградња телекомуникационог коридора дуж ауто-пута подразумева најсавременије оптичке и дигиталне каблове, станице за бесплатан вај-фај интернет, најмодерније управљање саобраћајем на ауто-путу, тзв. интелигентне транспортне системе и друго.

Бранкица Марковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial