Skip to content

Document Header

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА published on

У домовима здравља у Србији па самим тим и у Дому здравља „Др Никола Џамић“ у Врњачкој Бањи, првог октобарског дана почела је вакцинација против сезонског грипа.

У Дом здравља у Врњачкој Бањи стигло је 1.100 доза вакцина а почетком октобра месеца гужви није било.

– Пратимо упутства Министарства здравља, РФЗО-а и Института „Батут“ тако да су пацијенти сада у могућности да приме вакцину против сезонског грипа. Направили смо поређење са прошлом и претпрошлом годином и дошли смо до цифре од 1.500 потребних вакцина, међутим у овом тренутку имамо 1.100 доза али имамо и обећање да ћемо сходно даљој динамици и потребама наших суграђана, добити и остатак  вакцина до 1.500 колико смо детектовали да је потребно. Ја заиста апелујем на наше суграђане да не праве непотребне гужве јер вакцина има за све и нема потребе да о томе размишљају а све то говорим јер не треба да заборавимо и на Ковид и на поштовање превентивних мера, рекла је директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин.

Обавеза пацијената је да се јаве свом изабраном лекару, могу и телефонски да закажу термин код лекара уз све мере поштовања доласка у здравствену установу а то је ношење маске, пролазак кроз дезинфекциони тунел и поштовање држања дистанце док чекају за преглед код свог лекара.

– Сви пацијенти ће бити примљени и након обављеног прегледа код изабраног лекара примиће вакцину. Циљна група су приоритетни пацијенти односно пацијенти преко 65 година, хронични болесници и труднице и они ће свакако имати приоритет али и сви други грађани који желе да буду вакцинисани, додала је директорка, др Малићанин.

До сада вакцинација је углавном почињала 15. октобра док је ове године, због Ковида, кренула нешто раније.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial