Skip to content

Document Header

Подунавци добијају фудбалски терен

Подунавци добијају фудбалски терен published on

Након завршетка објекта вртића и Дома културе, Подунавци ће добити и свој фудбалски терен, захваљујући напорима Савета Месне заједнице Подунавци и локалне самоуправе.vrnjacka banja podunavci vrnjacke novine

Фудбалски клуб Реал из Подунаваца, дуги низ година има статус подстанара. Своје ривале поменути клуб, дочекује на комшијском фудбалском терену, у Грачацу. Залагањима Савета МЗ Подунавци и локалне самоуправе ФК Реал ће наредне 2016. године, велики јубилеј, 50 година постојања и рада, обележити и прославити на свом терену.

Простор, односно рит од скоро једног хектара, који се налази код железничке станице, неопходно је било култивисати и довести у право стање, како би прави изглед терена дошао у први план и створили се услови да се на исти засади трава. Радове који се изводе на поменутом простору, обишао је преседник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, са својим сарадницима помоћником Иваном Џатићем и замеником председника СО Врњачка Бања Иваном Радовићем.

“Ми се налазимо на локацији која је предвиђена за терен, која је после низа активности, последњих пар месеци, од једне криптодепресије која је постојала овде, направљен терен, који је да кажемо у некој завршној фази равнања. До краја недеље очекујемо да крену радови на ограђивању овог терена и касније сејање траве, како би  у априлу, мају месецу следеће године, овај терен био у функцији”, речи су Бобана Ђуровића.

Према речима првог човека општине Врњачка Бања, на основу разговора које је водио са мештанима Подунаваца и људима који се баве фудбалом у овом селу, локација на којој се врше радови није погодна за фудбалски терен.

“Ово је била погрешна политичка одлука, још 2000. године, када је купљен овај простор и када се на њему кренуло са изградњом терена. Нажалост, доста средстава је уложено у попуњавање ове рупе, тако да ми нисмо могли да одустанемо од овог пројекта, да бисмо радили неки нови, већ смо морали да га приведемо намени. Терен је конципиран уз саму железничку пругу с једне стране и између кућа, које се налазе с друге стране, а које ће бити, сутра, на неки начин угрожене. Данас смо договорили са мештанима да ћемо урадити ограде које ће спречити допирање лопте до њихових објеката. Општа оцена је да није место терену овде где јесте, али оно што кажу “дете се родило и морамо га гајити” –  ми морамо овај терен завршити и очекујемо да ћемо у наредних 5-6 дана привести крају све радове, посејати траву и чекати следећу годину, како бисмо могли наставити другу фазу, а то је изградња трибина на овом простору”, истакао је председник општине Врњачка Бања.

Поменути терен био је тема и на седници СО Врњачка Бања, пре пар месец, а из разлога јер је утврђено да поменути терен није донација, као што се мислило дуги низ година.

“Нажалост, 2000. године, неко је обмануо грађане и рекао да је донацијом банака обезбеђен новац у висини од око 4 милиона динара, за куповину тадашњег простора, који је био једна криптодепресија, а не какав је сада, што знају и мештани Подунаваца. Сви смо заиста мислили да је то била донација, док пре годину ипо дана није стигла тужба од Астра банке за невраћен новац, односно невраћено кредитно задужење”, наводи Ђуровић.

Према речима председника Општине Врњачка Бања, дуг је нарастао на скоро 17 милиона динара и оптеретио ЈП “Бели извор”.

“Хтели или не, општина је морала да залегне и да у сарадњи са ЈП “Бели извор”, уз подршку локалног буџета крене да враћа тај новац. То је свакако један велики ударац на локални буџет и да уместо 17 милиона сада потрошимо на неку другу инвестицију, ми морамо враћати кредит из 2000. године.  Од дана када је подигнут кредит, до данашњег дана, није враћена ниједна рата, нити је плаћена камата и зато је дуг акумулирао на 17 милиона динара. Нажалост, тај новац је приказиван, рекламиран као донација”, закључује први човек Врњачке општине.

У складу са споразумом о отплати дуга са Астра банком,  ЈП “Бели извор” почело је да враћа кредитно задужење у ратама и очекивања су да ће исти бити комплетно враћен у следећој години.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial