Skip to content

Document Header

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави published on

Такмичење у најдужем пољупцу, под називом „Пољуби ме“, одржаће се у недељу 14. фебруара, на Мосту љубави у Врњачкој Бањи, по осми пут.most ljubavi vrnjacka banja

Мост љубави, један од симбола Врњачке Бање биће место где ће се по осми пут одржати такмичење у најдужем пољупцу. Све је почело 2007. године, када је на манифестацији учестовало 9 парова, а најдужи пољубац трајао 55 минута и 12 секунди. Из године у годину број учесника се повећавао, као и време трајања најдужег пољупца. Љубавни рекорд у најдужем пољупцу оборен је 2015. године и он сада износи 101 минут.

Сви они који су заљубљени, воле да се љубе и да уз то освоје неку од награда могу се пријавити за учешће на овогодишњој манифестацији „Пољуби ме“, која ће бити одржана на Дан заљубљених, 14. фебруара 2016. године, на Мосту љубави, са почетком у 12 часова.

Пар који буде однео победу у најдужем пољупцу имаће прилику да шест дана проведе у Прагу, главном граду Чешке. Осим главне награде, учеснике очекују још вредних награда: викенд боравак у Врњачкој Бањи, Фриком сладоледи, третмани у велнес центрима, свечане вечере у ресторанима и пицеријама… Победници ће бити изабрани у три категорије: најдужи пољубац, најатрактивнији и најстарији пар.

Ове године ће се у част заштитника виноградаства Св. Трифуна делити кувано вино и ракија у организацији Вино Жупе, а такође ће бити и одржан пригодан програм посвећен вину. Симулираће се орезивање винове лозе, певаће се песме у част вина, а девојке у народној ношњи ће делити производе овог гиганта из Жупе.

Пријављивање за овогодишњу манифестацију је у току, а сви који желе да се пријаве могу то учинити на телефоне Туристичке организације 036-611-105 или лично на дан одржавања манифестације.

Организатор манифестације је Туристичка организација Врњачке Бање, а покровитељ Скупштина општине Врњачка Бања.

Срђан Удовичић 

ЗАТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА

ЗАТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА: „СУТРА ЈЕ ЈОШ ЈУЛИ“ И „ГРУДИ“

Пројекцијом два филма, последње фестивалске вечери, 21. септембра је затворен 44. Фестивал филмског сценарија, доделом награда по одлукама жирија и обраћањем лауреата публиици.

У Биоскопу је од 18 часова приказан филм „Сутра је још јули“ по сценарију и у режији Дејана Влаисављевића Никта. Публици су се испред филма представили сниматељ Предраг Бамбић и глумци Арно Имбер, Саша Радојевић и Виолета Голдман.

Последњи приказани, био је филм „Груди“од 20.30 часова у Амфитеатру „Данило Бата Стојковић“, по сценарију Владиславе Војновић и Марије Перовић, која је била и редитељ остварења.

У пост фестуму, 22. и 23. септембра, увече на Летњој позорници, у такозваном програму преко плота, биће приказан филм „Хотел Београд“ по сценарију Вјачеслава Зуба, Анатолија Молчанова и Василија Кутсенка, у режији Константина Статског.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial