Skip to content

Document Header

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави published on

Такмичење у најдужем пољупцу, под називом „Пољуби ме“, одржаће се у недељу 14. фебруара, на Мосту љубави у Врњачкој Бањи, по осми пут.most ljubavi vrnjacka banja

Мост љубави, један од симбола Врњачке Бање биће место где ће се по осми пут одржати такмичење у најдужем пољупцу. Све је почело 2007. године, када је на манифестацији учестовало 9 парова, а најдужи пољубац трајао 55 минута и 12 секунди. Из године у годину број учесника се повећавао, као и време трајања најдужег пољупца. Љубавни рекорд у најдужем пољупцу оборен је 2015. године и он сада износи 101 минут.

Сви они који су заљубљени, воле да се љубе и да уз то освоје неку од награда могу се пријавити за учешће на овогодишњој манифестацији „Пољуби ме“, која ће бити одржана на Дан заљубљених, 14. фебруара 2016. године, на Мосту љубави, са почетком у 12 часова.

Пар који буде однео победу у најдужем пољупцу имаће прилику да шест дана проведе у Прагу, главном граду Чешке. Осим главне награде, учеснике очекују још вредних награда: викенд боравак у Врњачкој Бањи, Фриком сладоледи, третмани у велнес центрима, свечане вечере у ресторанима и пицеријама… Победници ће бити изабрани у три категорије: најдужи пољубац, најатрактивнији и најстарији пар.

Ове године ће се у част заштитника виноградаства Св. Трифуна делити кувано вино и ракија у организацији Вино Жупе, а такође ће бити и одржан пригодан програм посвећен вину. Симулираће се орезивање винове лозе, певаће се песме у част вина, а девојке у народној ношњи ће делити производе овог гиганта из Жупе.

Пријављивање за овогодишњу манифестацију је у току, а сви који желе да се пријаве могу то учинити на телефоне Туристичке организације 036-611-105 или лично на дан одржавања манифестације.

Организатор манифестације је Туристичка организација Врњачке Бање, а покровитељ Скупштина општине Врњачка Бања.

Срђан Удовичић 

ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА

ПОТПИСАН УГОВОР СА ИЗВОЂАЧЕМ РАДОВА

У кабинету председника општине Врњачка Бања, 24. фебруара, потписан је уговор о отпочињању радова друге фазе реконструкције Дома здравља „Др Никола Џамић“. Уговор о почетку радова потписали су Филип Максимовић, директор фирме „Кеј“ из Ваљева која је посао добила на тендеру и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања. Присутни су били и др Весна Малићанин, директорка Дома здравља и Бранислав Бежановић, директор Општинске стамбене агенције која је задужена за праћење радова и контролу.

Вредност уговора износи 166 милиона динара, а финансијска средстава је обезбедила Kанцеларије за јавна улагања, Владе Републике Србије. Иначе, Kанцеларија обавља стручне, административне и оперативне послове за потребе Владе, који се односе на координацију реализације пројеката обнове и унапређења објеката јавне намене. Затим прикупља податаке о постојећим и планираним пројектима и потребама обнове јавних објеката, процене потреба и оправданости предложених пројеката, утврђивање приоритета, координацију поступака јавних набавки, извршења уговорних обавеза и плаћањ. Обавља и друге послове одређене законом или одлуком Владе. Почетак радова на другој фази реконструкције очекује се за 10 дана након потписивања уговора, а рок њиховог завршетка је 120 дана. Током извођења радова, Дом здравља ће се организовати и пацијентима пружати неопходне медицинске услуге.

По потписивању уговора Ђуровић је рекао да ће радови друге фазе учинити простор Дома здравља и лепшим и функционалнијим. Највећа промена односи се на уградњу пријемног пулта на којем би пацијенти требало да добију све потребне информације и обаве заказивања, а исто тако да ту преузму резултате. Извршиће се потпуна климатизација објекта, замениће се столарија, радиће се подови и лифт.

Остаје нам да пожелимо срећан почетак уз наду да ће се планирани радови завршити у року.

М.В.

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial