Skip to content

Document Header

ПОМОЋ ИЗБЕГЛИМ И РАСЕЉЕНИМ ЛИЦИМА

ПОМОЋ ИЗБЕГЛИМ И РАСЕЉЕНИМ ЛИЦИМА published on

У координацији са Повереништвом за избегла и расељена лица, општина Врњачка Бања је 2019. године изградила 20 станова у насељу „Дубоки поток“

У координацији са Повереништвом за избегла и расељена лица, општина Врњачка Бања је 2019. године изградила 20 станова у насељу „Дубоки поток“, 27 породица добило је грађевински материјал за адаптацију постојећих објеката, а пред почетак грејне сезоне 50 породица добило је огревно дрво. Помоћ избеглим и расељеним лицима за 2019. годину, заокружена је 16. децембра, поделом једнократне новчане помоћи у износу од пет хиљада динара. Председник СО Врњачка Бања, Иван Радовић обећао је да ће комисија која ради на решавању проблема избеглих и расељених лица радити још интезивније. Повереништво за избегла и расељена лица аплицирало је за све конкурсе у 2019. години, које је расписао Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије. Први пројекат који ће бити реализован у 2020. години биће потписивање уговора за куповину сеоских домаћинстава за расељена лица, најавио је председник Општине Бобан Ђуровић.

Од 2013. године, када је формирана комисија коју чине Иван Радовић, Саша Радисављевић и Александар Миљаковић, збринуто је око 200 породица, интерно расељених и прогнаних лица. За 2020. годину најављен је почетак изградње још 20 станова у „Дубоком потоку“.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial