Skip to content

Document Header

Попис незаконито изграђених објеката приводи се крају

Попис незаконито изграђених објеката приводи се крају published on

Проблем бесправне градње постоји уназад неколико деценија, али је посебно ескалирао 90-их година прошлог века, када се услед великог прилива становништва са ратом захваћених подручја и непостојањем планске документације, бележи масовна бесправна градња.ozakonjenje v. banja

Закон о озакоњењу објеката који је Скупштина Србије усвојила 20. новембра 2015. године, донет је у јавном интересу, како би највећи број незаконито изграђених објеката увео у законске токове по најповољнијим условима, у једноставној и брзој процедури.

“У складу са смерницама Владе Републике Србије и састанка који смо имали у Чачку 18. јануара, Врњачка Бања је знатно убрзала процес нелегално пописаних објеката.  Иако су смернице Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да попис буде завршен  до  01. марта, наш је план да то завршимо пре задатог рока, како бисмо могли да кренемо са доношењем решења и завршавањем поступака које је прописало министарство. Морам рећи да смо имали посету представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре, како би пропратили рад Општинске управе у попису нелегалних објеката и њихов закључак је  да за сада свој посао радимо добро и убрзано, што су и објавили на свом званичном сајту”, наводи Славиша Пауновић, начелник Општинске управе.

Према речима Пауновића, до сада је пописано око 4200 нелегално изграђених објеката, док ће око 3000 објеката, у наредним данима бити пописани од стране пописивача који раде на терену.

 

С.У

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial