Skip to content

Document Header

Породица Максимовић из Вранеша живи своју бајку

Породица Максимовић из Вранеша живи своју бајку published on

Породица Максимовић из  Вранеша код Врњачке Бање је  захваљујући Блиц фондацији, добила нову кућу. Стара кућа, чији су услови за живот били далеко од прихватљивих за једну самохрану мајку и њено троје деце, замењена је новом монтажном кућом.maksimovići
– Не могу још да дођем к себи! Морам да се уштинем, да бих схватио да ово није сан. Стара кућа, преко које су прешли и земљотрес и поплаве, била је препуна влаге и буђи. Млађи сестра и брат, мајка и ја смо јако били несрећни, али у истом тренутку и немоћни да било шта променимо. Али, погледао нас је неко одозго, позвао Блиц фондацију и они су нам саградили кућу. Али, не било какву кућу, већ најлепшу у селу – испричао нам је најстарији Александар Максимовић са сузама радосницама у очима.
Најмлађи Марко, каже да је веровао да ће његова породица некада имати нову кућу.
– Размишљао сам ноћу када легнем са братом у кревет, како би наша нова кућа изгледала. Нисам је замишљао овако лепу, али ни то да ћу имати своју собу. Волео бих да зидове у својој соби обојим у плаво. Подсећали би ме на море, које нисам никада видео – казао нам је малени Марко, који нам је открио да ће цело одељење и учитељицу позвати у госте.
Љиљана Кнежевић, извршна директорка Блиц фондације каже да је породица Максимовић трећа породица у последња два месеца којој је Блиц фондација, уз помоћ донатора, саградила кућу.
– Изузетно хладна зима спречила нас је да Максимовиће уселимо раније. Кућа је била завршена још у децембру, али је требало сачекати да се све осуши. Велику помоћ имали смо и од локалне самоуправе. Они су обезбедили смештај за Максимовиће, јер смо њихову стару кућу морали да срушимо и на њено место саградимо нову, а били су ту као прави оперативци за решавање свих проблема који, када су овакви послови у питању, увек искрсну. Александар, Марија и Марко сада могу мирно да спавају, ништа им се неће срушити на главу, нема више влаге, буђи и страха од болести. Надамо се да смо бар мало учинили да детињство ових млађих буде срећније – рекла је Кнежевић приликом уручења кључева.
Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бање, рекао је да је Врњачка Бања данас једно велико градилиште, али да исту пажњу поклањају и социјално угроженим категоријама.
– Породица Максимовић је пример да бринемо и о таквим породицама. Битно нам је да водимо рачуна да се породицама које су социјално угрожене помогне. Захвалио бих се и Блиц фондацији што је Максимовићима донирала нову кућу – рекао је Ђуровић.
Вук Поповић представник београдске фирме Јавор инжењеринг, која је саградила монтажну кућу Максимовићима, рекао је да је она направљена квалитетно и према свим стандардима.
– Посебно бих желео да истакнем најстаријег Александра, који је све време са нама радио и ми смо му платили дневнице. Он је млад, вредан, и жели да ради. Надам се да ће прoнаћи неки посао – казао је Поповић.
Поред Блица и општине Врњачка Бања, фирма Форма Идеале је донирала намештај, кухињу и белу технику фирма Либер Новус, а Штарк је деци поклонио слаткише.
Блиц фондација овде не стаје. Наставља да гради куће за породице којима је то најпотребније и на тај начин малишанима из ових породица обезбеђује срећније детињство. Срећна лица и осмеси те деце је највећа мотивација и награда за нас. Идемо даље!

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial