Skip to content

Document Header

Посета израелске делегације Врњачкој Бањи

Посета израелске делегације Врњачкој Бањи published on

Врњачку Бању, краљицу континенталног туризма, најлепшу бању Србије, 2. фебруара посетила је делегација из Израела. Председник Општине Бобан Ђуровић дочекао је госте у свом кабинету, и том приликом истакао  да је „Врњачка Бања туристичко место прве категорије и најпосећенија дестинација у Србији после града Београда“.  delegacija iz izraela

Састанку су присуствовали су и Небојша Симовић, начелник Рашког управног округа, Марица Мијаиловић, заменица  градоначелника Краљева, Иван Џатић, заменик председника општине В. Бања, Иван Радовић, председник СО В. Бања, Милутин Думановић, помоћник председника општине за област туризма, урбанизма, образовања и културе.

Циљ доласка делегације је упознавање са природним лепотама и развојним потенцијалима, културним наслеђем, туристичким, спортско-рекреативним и привредним представљањем Врњачке Бање, како би исте презентовала својим сународницима у Израелу.

Жанин Литмановиц, чланица делегације, са хебрејским поздравом шалом, који у преводу означава мир,обратила се присутним и медијима. Главни циљ посете је да доведе туристе  из Израела, који ће са својим породицама уживати у лепотама Врњачке Бање, која је дивно место, које може да пружи много активности.delegacija iz izraela 22

По речима Небојше Симовића, начелника Рашког управног округа, посета израелске делегације организована је на нивоу Рашког округа, обишли су Краљево, Богутовачку и Матарушку Бању, Гоч са бањске и краљевачке стране. Рашки округ поседује највише капацитете не само у Србији, већ и на Балкану у смислу развоја здравственог, спортског, ловног и све остале врсте туризма. Ова посета је потенцијална шанса за развој нашег округа.

Затим је Бобан Ђуровић са својим сарадницима госте из Израела одвео у обилазак Врњачке Бање.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial